Haberler

Bahçeli: Karakolda Kadına Şiddet Uygulayanlara Gereğinin Yapılmasını Bekliyorum

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından mesaj yayınladı. Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir kadının, karakolda polis şiddetine maruz kalmasını değerlendiren Bahçeli, 'Bu olayla ilgili gereğinin mutlaka yapılmasını ve tüm sorumluların yaptırıma tabi tutulmasını bekliyorum' dedi. İsim vermeden TBMM kürsüsünde konuşurken bardak kıran BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ı da eleştiren Bahçeli, 'Hayata hoşgörü dairesinden bakmadıktan ve zarafeti pusula yapmadıktan sonra şiddet dalgalarının tahribatını çaresizce izleriz' ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan mesaj yayınladı. Mesajında hoşgörü çağrısı yapan Bahçeli, isim vermeden TBMM kürsüsünde konuşması sırasında bardak kıran BDP'li Hasip Kaplan'ı eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde bir kadının karakolda polis şiddetine maruz kalma olayına da değinerek sorumlular hakkında yaptırıma tabi tutulması gerektiğini söyledi. MHP lideri Bahçeli'nin mesajı şöyle: 'Üzülerek müşahede ediyorum ki, ülkemizin sorun alanları gittikçe fazlalaşıyor ve derinleşiyor. Hayatın her alanı şiddet, kaba kuvvet ve tahammülsüzlüğün salgınıyla sarsılıyor, aşınıyor ve yıpranıyor. Sosyal şiddet, siyasal öfke, ideolojik önyargılar, çıkarların çatışması uzlaşma ve diyalog iklimimizin üzerine kara bulut gibi çöküyor. Cephelere sevk edilmiş zihniyetler, taraftarlarını memnun etme arayışındaki çevreler kavga ve hoşgörüsüzlük şırıngasını sürekli zerk ediyor. Kadınlarımıza yönelen şiddet ve vahşet vakaları bunların yalnızca bir bölümünü oluşturuyor. TBMM Genel Kurulu'na kadar inen nezaketsiz ve incelikten yoksun tavırlar bir başka olumsuz sahne olarak akıllarımıza takılıyor. Şiddetin dili, nefretin lügati, bencilliğin yakıcılığı emin olun şefkat ve adaletle güçlendirilmiş değerlerimizi zedeliyor. Son günlerde kamuoyuna yansıyan iki endişe verici hadiseyi bu söylediklerim paralelinde bir kez daha değerlendirmenizi diliyorum. Bunlardan ilki, İzmir'de bir polis karakolundaki dayak görüntüleridir. Diğeri ise TBMM kürsüsünde sinirlerine hakim olamayan bir milletvekilinin bardak kırarak tepkisini dışa vurmasıdır. İzmir'de kadına yönelen çağdışı ve insani değerlerimizle bağdaşmayan çirkin manzarayı asla masum ve sıradan bir vaka olarak görmüyorum. Bu olayla ilgili gereğinin mutlaka yapılmasını ve tüm sorumluların yaptırıma tabi tutulmasını bekliyorum. Polislerimizin bütünüyle zan ve töhmet altına alınmasını da çok vahim ve yakışıksız buluyorum. İnanıyorum ki, çağımızın herkesi kucaklayan birlikte yaşama formülü ancak karşılıklı anlayış ve hoşgörü temelinde kurulabilir. Karşımızdakilerin zihnine girecek kalıcı bir yol yoksa da, müsamaha pınarlarıyla aramızdaki tortuları süpürmek mümkündür. Unutmayalım hayata hoşgörü dairesinden bakmadıktan ve zarafeti pusula yapmadıktan sonra şiddet dalgalarının tahribatını çaresizce izleriz.' - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title