Haberler

Bahçeli ile Görüşen Erdoğan'dan İlk Açıklama: Milli Bir Mutabakat Olacak

Güncelleme:

MHP Lideri Bahçeli ile görüşmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve yerli olan herkesle birlikte hareket ederiz. Milli bir mutabakat olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Milli ve yerli olan herkesle birlikte hareket ederiz. Milli bir mutabakat olacak." dediği belirtildi.

İKİ LİDER, DÜNKÜ ZİRVEDE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Bahçeli'nin bu açıklamasından hemen sonra, önceki gün Erdoğan, AK Parti grup toplantısında verilen desteğe teşekkür etmiş, hızlı hareket etmek gerektiğini söyleyerek MHP liderine davette bulunduklarını açıklamıştı. İki lider, bu açıklama trafiğinin ardından dün saat 16.05'te, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede, Erdoğan'ın verdiği destek nedeniyle Bahçeli'ye teşekkür ettiği, birlikte yapacakları çok iş olduğunu yinelediği kaydedildi.

BAHÇELİ'NİN 'BAŞKANLIK SİSTEMİ' ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11 Ekim 2016 tarihli MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, artık hiçbir şeyin 14 Temmuz'daki gibi olmayacağını ifade etmiş başkanlık sistemine yeşil ışık yakmış ve Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin bir fiili durum oluşturduğunu söyleyerek "Fiili durumun hukuki boyut kazanabilmesinin süratle yol ve yöntemlerin aranması" gerektiğini ifade etmişti. Bu çıkışın ardından anayasa değişikliği süreci başlamış oldu.

AK PARTİ VE MHP'NİN 'EVET' İTTİFAKI

18 maddelik, mevcut Anayasa'da değişiklik içeren Anayasa metni, 2017 ocak ayında Meclis'te kabul edildi ve referandum yolu açıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, 2016 yılının ekim ayında yaptığı bir konuşmada, "Eğer Meclis'te evet dersek, milletin karşısında da evet deriz." açıklamasında bulunmuştu. MHP lideri, 16 Nisan referandumuna ilişkin olarak 2017'nin şubat ayında teşkilata gönderdiği bir genelgede 'Evet' tercihini "Evet derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz" sözleri ile açıklamış ve bu kapsamda, "Aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title