Haberler

Bahçeli, Erdoğan'ı Topa Tuttu

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya ziyareti çerçevesinde Essen şehrinde Almanya Türk Federasyonu'nun 27. Büyük Kurultayı'nda konuştu. Konferansı takip eden binlerce kişiye konuşan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert eleştirdi.

Bahçeli konuşmasında, "Davos'ta İsrail'e önde 'One minute' deyip arkada 'Yanlış anladınız' diyerek, bağışlanma talebinde bulunacak kadar küçülmedik. Kişilik ve ahlak erozyonuna uğramadık." ifadesine yer verdi.

Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında MHP lideri Suriye konusunda Erdoğan'a yüklenerek, "Sayın Başbakan sen kendinde misin? Ağzından çıkanları kulağın duyuyor mu? Ne yani emperyalist heveslerin teşrifatçılığını yapmaya mı niyetlisin. Suriye işgal mi olsun istiyorsun?" şeklinde konuştu.

Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e söylediği sözleri hatırlatan Bahçeli, "Biz milleti bağ bozumuna tabi tutanlar gibi ele almadık. Yeri gelince teröristle müzakere eden, Kandil'e göz kırpan, İmralı'yı mesken tutan ve milleti 36 parçaya ayıran. Yeri gelince de sözde devletçi ve milliyetçi kesilen siyaset cambazları hiç olmadık. Brüksel lobilerinin içten pazarlıkçı loş koridorlarında yolumuzu hiç kaybetmedik. Birileri gibi Washington'a eğilmedik, bükülmedik ve hiçbir sözümüzü sineye çekmedik. Davos'ta İsrail'e önde 'One minute' deyip arkada 'Yanlış anladınız' diyerek, bağışlanma talebinde bulunacak kadar küçülmedik. Kişilik ve ahlak erozyonuna uğramadık." dedi.

"SURİYE İŞGAL Mİ OLSUN İSTİYORSUN"

Bahçeli şöyle devam etti:

"Diyarbakır'ı Mısır'ın Tahrir Meydanı'na çevirme beyanları, kulaklarımızda çınlamaktadır. Ayrılma, dağılma, alt etnik kimliklere bölünme arayışında olanlar çevremizde arttıkça iştahları artmakta ve kendilerine dayanak bulmakta. Ancak Başbakan Erdoğan bunun farkında değildir. Bu tehlikeyi sezecek basiretten yoksun olduğunu göstermektedir. Kendisi Tunus, Mısır ve Libya derken şimdi de Suriye'yi hedef almıştır. Bugün kalkmış 'Suriye Libya kadar yankı uyandırıyor' sözleriyle adeta batıya 'Neden müdahale etmiyorsunuz? ince ayarını ve ikasızını yapmaktadır. ve 'Libya için iştahlarını kabartanlar Suriye'deki katliamlara sessiz kalması insanlık vicdanlarında tamiri zor yaralar açmaktadır' sözlerinin nerelere varacağını ve nasıl bir sonuç doğuracağını ya bilmemekte ya bildiği halde emperyalizmin tetikçiliğine kapı aralamaktan rahatsızlık duymamaktadır. Bu sözler aklın ve idrakin durduğuna ve dağıldığına, delaletin, vahametin ve şiddet davetlerinin Sayın Erdoğan'da nereye kadar ulaştığı göstermektedir. Almanya'dan sormak isterim ki, Sayın Başbakan sen kendinde misin? Ağzından çıkanları kulağın duyuyor mu? Ne yani emperyalist heveslerin teşrifatçılığını yapmaya mı niyetlisin. Suriye işgal mi olsun istiyorsun?"

ALMANYA DEVLETİ BU CİNAYETLERİ AYDINLATMALIDIR

Türk Federasyonu 27'nci Büyük Kurultayı için Almanya'da bulunan Bahçeli, Alman hükümetine tepki gösterdi, "Almanya devleti bu cinayetleri aydınlatmalıdır, bu onların boyunlarının borcudur." dedi.

Bahçeli, "Çaresiz kaldınız ama durmadınız karnını doyurmak evinizin iaşesini sağlamak için bunlara takılmadınız. Yabancı saldırılara ırkçı saldırılara tahammülsüz bakışlara aldırış etmediniz. Evlerinizin kundaklanmasına canice ve hunharca suikastlara teslim olmadınız. Döner tezgahlarının başında emeği ile siftahlarının peşinde olan kardeşlerimizin vahşice ve bir plan dahilinde kıyılmasını unutmadınız" dedi.

Alman hükümetinin bu saldırıları bir an önce açığa çıkarması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Bu onların boyunlarının borcudur" diye konuştu. Bahçeli, "Alman Devletinin özgürlük ve insan hakları savunucçularının eğer biraz utanmaları zerre kadar izanları varsa vatandaşlarımısza yönelik cinayetleri aydınlatmaları ve kanlı elleri adalete teslim etmeleri boyunlarının borcudur ve katilleri onların devlet içindeki uzantılarını biran önce ortaya çıkarmalıdırlar." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title