Haberler

Bahçeli'den Sınır Ötesi Operasyona Karşı Çıkanlara Eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bir Takım Çevrelerin, Bazı Düşünür, Yazar ve Televizyon Programcılarının 'Sınır Ötesi Operasyonun Terörle Mücadelede Sonuç Vermeyeceğini' İfade Etmeye Çalıştıklarını İleri Sürerek, 'Onlar, Türkiye'nin Aşama Aşama Bölünmesinde Dolaylı Katkısı Olan Örtülü PKK Yandaşlarıdır' Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir takım çevrelerin, bazı düşünür, yazar ve televizyon programcılarının ''sınır ötesi operasyonun terörle mücadelede sonuç vermeyeceğini'' ifade etmeye çalıştıklarını ileri sürerek, ''Onlar, Türkiye'nin aşama aşama bölünmesinde dolaylı katkısı olan örtülü PKK yandaşlarıdır'' dedi.

MHP Genel Merkez Binası'nda partililerle bayramlaşan Bahçeli, Türkiye'nin önünde çok ciddi meseleleri bulunduğunu anlatarak, meselelerin çözümünde TBMM'ye ve TBMM'de temsil edilen siyasi partilere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti. Bahçeli, ''başta terörle mücadele olmak üzere Ermeni meselesini çözüme kavuşturacak faaliyetlerde üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini'' belirtti.

Sınır ötesi operasyona ilişkin tezkerenin bayramdan sonra gündeme geleceğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda çok kararlı olduğunu gördüklerini kaydeden Bahçeli, ''sınır ötesi operasyon için gerekli yetki TBMM'den alınmalı, zamanı, sınırı, amacı Türk Silahlı Kuvvetleri ile istişare yapılarak belirlenmeli ve en uygun ortamda dış mihraktan beslenen PKK terörünün birinci hamle olarak orada kökü kazınmalıdır'' dedi.

''Türkiye'nin içinde de benzer tepki doğar'' yönünde görüş öne süren parlamenterler bulunduğunu ifade eden Bahçeli, ''Onların da PKK paralelinde olduğundan şüphe etmeye başladık. O bakımdan, 'Türkiye'nin içinden de buna benzer olaylar başlar' düşüncesinde olanlara hemen cevap verilmeli, Kandil Dağı'nda ne yapılacaksa Türkiye'nin her tarafında da o yapılmalıdır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title