Haberler

Bahçeli'den Hükümete ve AB'ye Sert Eleştiriler (3)

MHP 8. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Atatürk Spor Salonu`nda yapılıyor.

Bahçeli, konuşmasını yapmak üzere kürsüye, ¨Devletin başına devlet gelecek¨ sloganları eşliğinde ve konfetiler arasında geldi.Bahçeli konuşmasının büyük bölümünde AK Parti hükümetine ve Başbakan Erdoğan`a sert eleştiriler yöneltti.

Kongredeki manzaranın, Türkiye`nin onurlu ve aydınlık geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu belirten Bahçeli, kongrenin, ¨ülkücü ahlaka yakışır ve demokratik olgunluk içinde¨ geçeceğine olan inancını dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti`nin temel değerlerinin, üniter, laik ve milli devlet yapısına dayandığına işaret eden Bahçeli, bu yapının, Cumhuriyetin kurucu kahramanları ve kadroları tarafından, çağın ve ötesinin dikkate alındığı mükemmel bir vizyon ile belirlendiğini söyledi.

Bahçeli, Cumhuriyetin 83 yıllık tarihinde, bu ilkeleri benimsemekle zorlanan, reddeden ya da değiştirilmeye çabalayan bedbahtların, zaman zaman beyhude çıkışlarına şahit olunduğunu kaydetti. Bahçeli, bu girişimlerin, millet tarafından lanetlendiğini, bu hezeyan sahiplerinin, hak ettikleri karşılığı gördüğünü belirtti.

Malum nifakların, yeni yöntemler ve yeni manevralar geliştirdiğinin anlaşıldığını ifade eden Bahçeli, bu çevrelerin, kendilerine sağlanan uluslararası himayeleri kullanmasıyla, temel değerlerin her zamankinden daha fazla tahribata başlandığını söyledi.

-TÜRKİYE KUŞATILDI-

Bahçeli, ¨İktidardaki AKP ile Türkiyemiz kuşatılmakta, milletimiz yargılanmakta, üniter yapı sarsılmakta, değerlerimiz tartışılmakta,tarihimiz sorgulanmakta, beraberliğimiz parçalanmaktadır. Vatanımız, içerden hançerlenmektedir¨ diye konuştu.

Türkiye`nin, her alanda derin buhran içinde çırpındığını öne süren Bahçeli, başka başkentlerin sunduğu kurtuluş reçetelerinin, Türk milletini bir adım ileri götürmeyeceğini ifade etti. Bahçeli, sorunlarının çözümünde Türkiye merkezli bakılması ve geleceğin Türkçe okunması gerektiğini belirterek, ¨Küresel dayatmaların önündeki en önemli engel milli devlet yapısı ve bu yapının temel taşı milliyetçiliktir¨ dedi.

-DIŞ POLİTİKA-

Dış politikada Türkiye`nin zemin ve cephe kaybettiğini, onur ve haysiyetinin ağır yara aldığını ileri süren Bahçeli, Türkiye`nin dış politikasının ¨AB ve ABD`nin güdümündeki teslimiyetçi politikalara¨ kurban edildiğini ifade etti.

-KIBRIS-

Türkiye`nin ¨ezik ve etkisiz¨ hale itildiğini öne süren Bahçeli, hükümetin Kıbrıs`ı davasını ¨bir kambur¨ olarak gördüğünü, Kıbrıs`ı Rumların insafına terk ettiğini öne sürdü. Bahçeli, şunları söyledi:¨Türk limanlarının Rum gemilerine açılmasını konusunda AB`ye karşı sahte kahramanlık yapan Başbakan`ın derdi Kıbrıs değil, yaklaşan seçimlerdir. Seçimden sonra gerekli siyasi imkanı bulabilirse, Kıbrıs`ı Rumlara teslim için son adımları atacağından kimsenin şüphesi olmasın.

-IRAK-

Hükümet, Irak`ın parçalanması sürecini bir seyirci olarak uzaktan izlemektedir. AKP, Iraklı Türkmen kardeşlerimize sırtını dönmüştür. Peşmerge gruplar Kerkük`ü ele geçirmişlerdir. Kerkük`te iç savaş şartları oluşmaktadır. Türkmenlerin oradaki varlığı çok ağır bir tehdit altındadır. Talabani ve Barzani her gün Türkiye`ye meydan okumaktadır. Türk işçisine ve köylüsüne diklenmeyi marifet sayan Başbakan Erdoğan`ın bu tahrikler karşısında sesi soluğu çıkamamaktadır.Batı Trakya Türk azınlığı unutulmuş. ABD ve AB`nin dümen suyunda sürüklenen AKP hükümeti Türki cumhuriyetlerde yoktur. İlişkilerimiz hiç düzeyindedir.¨

-`AL KOPENHAG KRİTERLERİNİ GİT`-

AB`nin Türkiye`nin kardeşliğini hedef alanlara destek çıktığını ve Türkiye`nin milli tarihini karalamak isteyenlerin sığınma yeri olduğunu savunan Bahçeli, hiçbir siyasi projenin Türkiye`nin birliğinden ve kardeşliğinden önemli ve öncelikli olmadığını ifade ederek,¨MHP, Türkiye`nin bu gününe ve geleceğine Brüksel değil, Türkiye gözlüğüyle bakmaktadır¨ dedi.

Devlet Bahçeli, ¨Milliyetçi hareket Avrupa Birliği için onurlu bir üyelik düşünüyor derken Türkün nazik bir cümlesini dünyaya haykırmaktadır. Onurumuzun zedelendiği yerde `Al Kopenhag Kriterlerini git` diyebiliriz¨ görüşünü dile getirdi.

-AB`NE ÜYELİK HAYAL-

Başbakan Ermeni liderlerin peşinde koşmakta ve ilişkilerin düzeltilmesini istemektedir.Bundan cesaret alan Ermenistan Türkiye`ye meydan okumaktadır ve batının siyasi desteği ile sınır kapasının açılmasını, soykırım yalanının tanınmasını kabul ettirebilme ümide içindedir.AKP`nin başarılı dış politika yalanlarının özeti budur. Günü kurtarmaya çalışan siyasetinin en somut sonuçları AB sürecinde görülmüştür.Artık yolun sonunu gelinmiştir.AB süreci tıkanmış, bu sanal projeler bitkisel hayata girmiştir.AB, Türkiye`yi sürekli oyalamış ve dışlamıştır. Bir Hristiyan projesinde müslüman bir Türkiye`ye yer bulunmadığı ortadır. AB etnik temelde bir ayrışmayı karşımıza getirmektedir. Mezhep farklılarını kaşımaktadır. Türkiye`nin milli birliğini hedef alan tahriklere zemin hazırlanmıştır.Türk tarihini karalamayı ve aşağılamayı geçim yolu olarak gören odakların sığınma kapası olmuştur.

-KÜRESELLEŞME-

Bazı sermaye grupları, medya organları ve merkezler tarafından ¨küreselleşme, AB`nin gerekleri ve Türk toplumunun çağa uyumu olarak sunulan safsataların milliyetçi söylemleri hedef aldığını¨ iddia eden Bahçeli, AB projesinin medeniyet ve refah projesi olarak takdim edildiğini, ancak Türkiye`nin bölünmesi, dağılması ve parçalanmasını amaçlayan hain bir yıkım projesi olduğunu savundu.

-TÜRK MİLLETİNİ AŞAĞILAMA-

AK Parti zihniyetinin Türkiye`nin milli değerleri ile sorunları bulunduğunu ifade eden Bahçeli, Türk milletini aşağılamanın moda haleni geldiğini, bununda en büyük destekçisinin AK Parti hükümeti olduğunu ifade etti.

-BAŞBAKAN VE İMRALI CANİSİ AYNI FREKANSTAN KONUŞUYOR -

Milli kimliğinin sorgulanmasının Türk bilincini zayıflattığını söyleyen Bahçeli konuşmasında şunları söyledi;

¨Türk milletine kimlik arayışına giren Başbakan bölücülerin stratejisine en büyük desteği vermiştir.Başbakan Türklüğü alt kimlik konumuna iterek PKK`nın parçalı millet anlayışının savunmasını yapmıştır.İmralı canisi ile aynı frekansta konuşan Başbakan, PKK`nın siyasi çözüm beklentilerini teşvik etmiş ve PKK`nın amaçları ile aynı çizgide buluşmuştur.Hükümet etnik bölücülüğün cesaret kazanmasında en büyük sorumlusudur.Bu planlar İmralı`dakinin bölünme ve parçalanma senaryolarıdır. Bu tahriklerin Türkiye`yi etnik çepheleşmelere sürükleyeceği meydandadır.AKP hükümeti bütün bu hain oyunlar için ortam hazırlamıştır.PKK terörü AKP döneminde yeniden hortlamıştır. Kanlı terör örgütü siyasallaşma ve meşrutiyet kazanma yönünde büyük mesafe almıştır.Terör karşısında sessiz kalan AKP hükümeti terörle mücadele de devlet güçlerini zaafa uğratmıştır. K. Irak`tan kaynaklanan törerle mücadele, koordinatörler mekanizması ile ABD, Barzani ve Talabani`ye havale edilmiştir.Sınır ötesi operasyon gündemden çıkartılmıştır. AKP sözde ateşkes ilanı sonrasında PKK`nın manevralarının peşinde sürüklenmiştir.Bunlar endişe vericidir.

-AĞAR`A ELEŞTİRİ-

Petanti PKK`ya ait olan siyasi senoryalara da bazı muhalefet partileri tarafından sahip çıkılması Türkiye için çok kötüdür.Terör yuvalarını vurmak için Kandil Dağı`na gidilmesi gerekirken Kandil Dağı`nı Ankara`ya getirmek için yarışa giren gaflet siyaseti için herkes çok iyi düşünmelidir. Dağdaki teröristi TBMM`ye indirmek gibi reçeteler hakkındaki görüşlere aziz milletimiz zamanı geldiğinde cevabını elbet verecektir¨

-ALT / ÜST KİMLİK TARTIŞMALARI-

¨Herkes haddini bilmeli ve ateşle oynamaktan vazgeçmelidir¨ diye seslenen Bahçeli, alt kimlik üst kimlik tartışmalarına da değindi.

Kimlik tartışmalarının gereksiz olduğunu söyleyen Bahçeli,¨Sayın Başbakan buraya dikkat et.Türkiye sadece bir coğrafi bölgenin adı değildir.Bir T.C. varsa bir Türk milleti vardır. T.C. devleti tektir.Ülkemiz ve milletimiz birdir.Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak devletin varlığına kast etmekle eşdeğerdir.Bunun adı ihanettir.T.C.`nin sahibi Türk milletidir.T.C. adı, kuruluş ilkeleri, milli kimliği ile değişmeden sonsuza kadar yaşatılacaktır.

-ÜLKÜCÜ GENÇLER SOKAK ÇATIŞMASINA GİRMEYECEK-

Kan bağına ve soya dayalı ırkçı milliyetçilik anlayışının, Türk milliyetçilik anlayışına aykırıdır.Bunu arayanlar Avrupa`ya bakmalıdır.Türk milliyetçiliği her türlü ayrımcılığı reddeder.Türk milliyetçiliği bir kardeş kavgasını önlemeye kararlıdır. Terör ve bölücülerle mücadele siyasi iktidarın sorumluluğundadır.Bu mücadeleyi yapacak olan meşru güvenlik güçleridir.Hiçbir güç milliyetçi, ülkücü gençliği sokak çatışmasının tarafı haline getiremeyecektir. MHP etnik tahriklerin bu hain oyunlarına gelmeyecektir.Bölücülerle mücadale sokaklarda değil, MHP`nin iktidarında yapılacaktır.

-`ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ ` DEĞİLDİR ELEŞTİRİSİ-

Seçimin yaklaştığını ve bu nedenlede partilerin çeşitli arayışlara girdiğini ifade eden Bahçeli, partilerin milliyetçi söylemlere tutunmak istediğini söylerek,¨Başbakanın milliyetçi söylemlere sarılması ilginç olmuştur.İmralı canisi ile ağız birliği yapanların, `askerlik yan gelip yatma yeri ` değildir diyenlerin, Türkiye`nin şerefli tarihinin karalanmasını demokratik sayanların Türk milliyetcisi olmaları mümkün değildir.Mlliyetçilik demir dövme, poşu bağlamada değildir.Milliyetçilk milletine kara sevda ile bağlanmaktadır.

-¨WASHİNGTON`A GİTMEDEN¨ İKTİDAR OLMAK-

Partililerden tek başına iktidar için çalışmasını isteyen Devlet Bahçeli, toplumdaki bütün kesimlerin kucaklanmasını istedi.Bahçeli, ¨Washington`a gitmeden¨ iktidar olmak istediklerini de belirtti.

-MUTLU BİR TÜRKİYE-

Anayasa değişikliği yapabilecek çoğunlukla iktidar olmak istediklerini ifade eden Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü;¨Terör maşaların cirit atmadığı, açlığın kader olmadığı, hırsızlığın sokaklara hakim olmadığı, toplumsal şiddetin ahlaki çöküntünün yaşanmadığı, milli değer ve hassasiyetlerin saygı gördüğü, Ermenilerin, Rumların peşmergelerin meydan okumaya cesaret edemeyeceği, etnik kökün, dil ve din farklılıklarına bakılmaksızın herkesin huzur, güven ve mutluluk içinde birarada yaşacağı bir Türkiye hedefliyoruz.

-ÖCALAN İMRALI`DAN F TİPİNE GİDECEK-

Öncelikli hedeflerimiz arasında terör belasının kökünü kazımak ve etnik ayrımcılığı son vermek olacaktır. Bu mücadelede bölge halkı ile teröristler arasında ayrım yapılacak ve bu evlatlarımız PKK`nın baskına karşı mutlaka korunacaktır.Yaşanan sıkıntılara köklü çözümler getirilmesi için geniş kapsamlı ekonomik ve sosyal bir proje hayata geçirilecektir.Bölgede devlet otoritesi hayata geçirilecektir.Sınır ötesi hareket dahil gereken tüm askeri tedbirler tereddütsüz alınacaktır. Türkiye`nin güvenliği 3. tarafların iznine bırakılmayacaktır.İmralı`da misafir edilen Öcalan siyasi kuryeler aracılığıyla terör örgütünü yönetebilmektedir. Bizim iktidarımız döneminde bu hain kalan ömrünü F tipinde, tam tecrit koşulları altında geçirecektir.PKK militanları için tek çıkış yolu koşulsuz olarak eylemlere son vermek.Silahları ile dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve adaletin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmek olacaktır. Bu hainler için başka bir kurtuluş yolu yoktur.Kurtuluş yolu dağdan indirip ovaya salmak yerine F tipi cezaevinde hakettiği kadar kalmak olacak.

-YÜCE DİVAN-

Yolsuzluk ve kanunsuzluklara karşı amansız bir savaş verilecektir.AKP dönemine yolsusluğa bulaşan herkes Türk adeleti önünde hesap verecektüir. Dul ve yetim hakkına el uzatan kimse bu hesaptan kurtulamayacaktır.Bu tahribatın hesabı Yüce Divan`da sorulacaktır.¨dedi.

-KÜSKÜNLERE ÇAĞRI-

MHP`ye küskün ülkücüleri de partiye davet eden Bahçeli, tek başına iktidar kampanyası başlattıklarını belirterek,¨Benimle bu yola çıkmaya hazır mısınız?¨ diye partililere sordu.Partililerden evet cevabını alan Bahçeli,¨Cevabınız evet ise yarından tezi yok her kapıyı çalın her yüreği kucaklayın.¨diye seslendi.

-BAHÇELİ`NİN GRİP OLDUĞU GÖZLENDİ-

Bahçeli konuşmasının ardından da alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüden indi.Grip olduğu gözlenen Bahçeli`nin konuşmasında sırasında sık sık peçete ile burnunu sildiği görüldü.

-YANKESİCİ-

Bu arada, kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu`nda yankesicilik yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Kimliği henüz öğrenilemeyen şahıs, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title