Haberler

Bahçeli: Demokratik Rejim Başka Yöne Sürükleniyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokratikleşme Adı Altında Demokratik Rejimin Başka Bir Yöne Sürüklendiğini İleri Sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, demokratikleşme adı altında demokratik rejimin başka bir yöne sürüklendiğini ileri sürdü.

Genel Başkan Bahçeli, partisinin Antalya İl Başkanlığının Talya Oteli Convention Center'da düzenlenen il kongresinde yaptığı konuşmada, demokratik açılımın Türkiye üzerindeki senaryoların bir uygulama aracı olduğunu iddia ederek, doğru yorumlanmaması durumunda Türkiye'nin felakete sürükleneceğini ileri sürdü.

Bahçeli, şöyle konuştu:

''Değerli arkadaşlarım, Sevr'den bu yana batı emperyalizminin Türkiye'yi bölmek, yok etmek amacıyla ortaya koyduğu oyunları, senaryoları biliyoruz. Bundan vazgeçmiş değiller. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece bu gayretler devam edecektir. Öyleyse bu oyunun arkasında yatan zihniyeti çok iyi bilmek durumunda olmalıyız. Bugün yaşananlar, yıllardan beri devam eden senaryoların günümüze uygulanmış versiyonlarıdır. Değişen bir şey yoktur. Şark meselesi hala devam etmektedir. Avrupa topraklarından Türkü kovmak ve Türkiye'ye hapsedilmiş Türk milletini parçalamak, daha sonra bu topraklarda imha etmek oyunu çok akıllıca devam ediyor. İster dost olsunlar ister müttefik olsunlar bu oyundan vazgeçmiyorlar.

ABD'nin, AB'nin dayatmalarını, PKK'nın taleplerini, demokratikleşme sürecinde PKK'ya yandaşlık yapanların bugüne kadar köşelerinde yazdıklarını üst üste koyduğunuz vakit bir oyun kağıdı gibi tıpatıp örtüşüyor. Hiç birinin birinden farkı yok. Hiç birinin bir unsuru değiştirdiği de görülmüyor. İşin özü çok farklı.

Terörist başı, İmralı canisi, avukatları ve yakınlarıyla 18 Şubat 2009'da yaptığı görüşmede 3 aşamalı bir plandan bahsediyor. Bu planın ana hatları şunlardır: Taraflar karşılıklı ateşkes yapmalıdır. Taraflar kimler biliyorsunuz... Demokratik sivil bir anayasada uzlaşılmalıdır ve Hakikatları Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Sanki bu millet 25 yıldır bölücü terörün bütün uygulamalarında hakikatleri görmemiş gibi şimdi hakikatların ortaya çıkarılması amacıyla komisyon kurulmasını öneriyor. Ne ihtiyaç var? 12 kötü adam her akşam televizyonda gerçekleri saptırarak başka şeyler anlatıyor.''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere katılmak üzere Bitlis'e giderken Güroymak ilçesinde arabadan indiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Yoldaki kalabalığı görünce Sayın Cumhurbaşkanı arabasından iniyor ve Güroymak'ı eski adıyla 'Norşin' olarak hatırlayıp onları öyle selamlıyor. Değerli dava arkadaşlarım. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı daha demokratik açılım olmadan PKK taleplerine Güroymak'ta cevap veriyor. Kara yoluyla İstanbul'a giderken Gebze'den sonra İstanbul levhasını değiştirip Konstantinopolis mi yapacaksınız? Bunların hepsine çözüm diyorlar. Bu çözüme katılmayan tek siyasi kuruluş, tek düşünce Milliyetçi Hareket olarak karşı duruşumuzu da sorgulamaya çalışıyorlar. Her şey açık. Bu oyuna Türk milliyetçileri düşemez. Bu oyuna bu ülkede yaşayan bin yıllık kardeşliğimiz de düşemez. Yarısından fazlası Türkiye'nin birçok yerlerine yayılmış, iç göç yapmış Antalya'daki, güneydoğudaki insanlarımız bu oyuna gelemez.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title