Haberler

Bahçeli, Çantada Neler Olduğunu Açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi sırasında yanında bulunan çantada; çözüm sürecinin sona erdirilmesinin, PKK’ya neden işlem yapılmadığının, açılım ve çözüm blokunun, çözüm sürecinde kimin ne dediğinin, hangi konuşmayı nerede yaptığının, MHP’nin koalisyon protokolü için önerilerinin, bakanlık dağılımının, mevcut bakanlıklar ve kurumların, MHP-AK Parti koalisyonunda bakanlık dağılımının bulunduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi sırasında yanında bulunan çantada; çözüm sürecinin sona erdirilmesinin, PKK'ya neden işlem yapılmadığının, açılım ve çözüm blokunun, çözüm sürecinde kimin ne dediğinin, hangi konuşmayı nerede yaptığının, MHP'nin koalisyon protokolü için önerilerinin, bakanlık dağılımının, mevcut bakanlıklar ve kurumların, MHP-AK Parti koalisyonunda bakanlık dağılımının bulunduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Show TV, Habertürk ve Bloomberg HT'nin ortak yayınına katıldı. Bahçeli, programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 1 Kasım genel seçimlerinden sonra HDP hariç diğer siyasi partilerle, 4 madde çerçevesinde koalisyon görüşmelerine açık olduklarını vurgulayan Bahçeli, "Diyorlar ki '7 Haziran'daki sonuçlardan bir farklılık olmayacak.' Böyle bir sonuç çıkarsa Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni senaryolarıyla mı karşılaşacağız, yoksa Türkiye'yi bu bataktan çıkaracak yeni bir yapı mı kuracağız? Biz, 4 maddemiz çerçevesinde herkesle koalisyon kurmaya hazırız. Çok benzeşen partiler bir araya gelip hükümet kurabilirler" değerlendirmelerinde bulundu.

Ankara'daki bombalı patlamaya yönelik getirilen yayın yasağını eleştiren Bahçeli, olayın aydınlatılmasındaki basın görevinin sınırlandırılmaması gerektiğini, basının konunun üzerine gitmesine imkan sağlanması gerektiğini kaydetti.

Bahçeli, DEAŞ'ın İslam'ı çok farklı ve yanlış yönlendiren bir örgüt olduğunu söyledi. Örgütün yok edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bahçeli, örgüte katılımların azaltılması için İslamiyet'in doğru anlatılması gerektiğini belirtti.

"HAYIR'DA HAYIR VAR DEMİŞİZ"

8 Haziran gecesine dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, şunları ifade etti:

"Bir partiyi itibarsızlaştırmak etik açısından doğru değildir. Seçim sonuçlarını esas aldığınız zaman, seçim hükümeti kurulabilirdi. Biz bunun etik olmayacağını söyledik. Sayın Davutoğlu, hükümeti kurma görevini aldıktan sonra CHP ile görüşmüştür; tabiidir ve doğrudur. Bundan sonra da MHP'yi ziyaret etmiştir. Bize geldiğinde 5 kişi onlardan, 5 kişi de bizden vardı. Sayın Davutoğlu gelişmelerden bilgi verdikten sonra, CHP ziyaretinden de bilgi verdi. MHP, o gün orada çok şey ifade etmiştir. Toplantıdan sonra kamuoyunda söylediklerini Sayın Başbakan'a tekrarlamıştır. Çözüm süreci ekseninde bir hükümet kurulamazdı. Kendilerini tebrik ettik ve yollarının açık olmasını söyledik. İkinci görüşmede ise Sayın Davutoğlu değerli bir bakan arkadaşı yanına alarak geldi. Biz orada çok şey ifade ettik. Türkiye'de azınlık hükümeti kurulamayacağı ifade ettik. Tarihimizde 11 koalisyon kuruldu. Biz de en uzun koalisyonun ortağı olduk. Birinci koalisyon ihtimali AKP-HDP, ikinci koalisyon ihtimali AKP-CHP-HDP olarak söyledik. Bize de ana muhalefet görevi düşüyor dedik. Biz de bu görevi bütün milli hassasiyetiyle yerine getirirdik. MHP'ye milletimiz çözüm bloku karşısında ana muhalefeti verdi. 'Eğer çıkmazda iseniz millete gideceksiniz' demişiz. Neye 'hayır' demişiz; azınlık hükümetine, tekrar seçime 'hayır' demişiz, 'Hayır'da hayır var demişiz."

"ÇANTAMA UZANDIM, ÇANTAMI AÇTIM, BAZI DOSYALARI SAYIN BAŞBAKAN'A AÇTIM"

Başbakan'ın ikinci ziyaretini anlatan Bahçeli, MHP'nin dört şartıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Sayın Başbakan, ikinci ziyareti yaptı. Görüşmeler çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Sayın Başbakan, 32 gün süren CHP-AKP görüşmesinden bir koalisyon olamayacağını söyledi. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi'nin nelere 'hayır' dediğini teker teker saydık. Azınlık hükümetine katılmayacağımız söyledik. 4 temel ilkemizi saydık. Birincisi; Anayasa'nın ilk dört maddesi ön şartımızdır. İkincisi; çözüm sürecinin tasfiyesidir. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilmesidir. Üçüncüsü; rüşvet ve yolsuzluk olaylarının, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesidir. Dördüncüsü; Cumhurbaşkanı'nın sınırlarına çekilerek kuvvetler ayrılığı ilkesinin sağlanmasıdır. Bunun üzerine Sayın Başbakan görüşlerini söyledi ve görüşmelerin gizli kalmasını istedi. Konuşulanların 'burada kalmasını' istedi. Ben de kamuoyuyla paylaşmıyorum. Sayın Başbakan'ın ricası bu. Bunu Sayın Başbakan anlatabilir, Sayın Faruk Çelik anlatabilir. "CHP ile görüşmenizde yarar var" diye tekrarladım. Çantama uzandım, çantamı açtım, bazı dosyaları Sayın Başbakan'a açtım. O da yanında evrak çantası vardı onu açtı. Bizimle görüşmek için neler konuşulabilir, onları hazırlamış" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, kamuoyunun merak ettiği çantada; çözüm sürecinin sona erdirilmesinin, PKK'ya neden işlem yapılmadığının, açılım ve çözüm blokunun, çözüm sürecinde kimin ne dediğinin, hangi konuşmayı nerede yaptığının, MHP'nin koalisyon protokolü için önerilerinin, bakanlık dağılımının, mevcut bakanlıklar ve kurumların, MHP-AK Parti koalisyonunda bakanlık dağılımının bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, dosyaları vermediğini, Davutoğlu'nun 4 şartı kabul etmediğini de sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title