Haberler

Bahçeli: "Bugünlerde Cumhuriyet Ruhunun Anlamı Daha Önem Kazanmıştır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aradan Geçen 83 Yıl Sonra Ülkeyi Yönetenlerin, Bir Asırlık Devlet ve Millet Kaynaşmasını Geriye Döndürecek, Toplumsal Gerginlikleri Artıracak ve Devletimizin Temel Niteliklerini Sarsacak Boyutta Gaflet Sergilediği Bugünlerde Cumhuriyet Ruhunun Bu Anlamı Çok Daha Önem Kazanmıştır" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Aradan geçen 83 yıl sonra ülkeyi yönetenlerin, bir asırlık devlet ve millet kaynaşmasını geriye döndürecek, toplumsal gerginlikleri artıracak ve devletimizin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği bugünlerde cumhuriyet ruhunun bu anlamı çok daha önem kazanmıştır'' dedi.

Bahçeli, cumhuriyetin ilan edilişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin, gelişmiş devletler arasında yerini alabilmesi, milli, üniter, demokratik ve laik yapısını yükselterek muhafaza edebilmesinin ve ona sahip çıkacak milli yönetimlerle mümkün olacağını belirtti.

TBMM'nin açılması ile müjdelenmiş olan cumhuriyetin, ümmetten millete, meşrutiyetten cumhuriyete, saltanattan milli egemenliğe ve tebadan vatandaşa geçişin adı olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''Dönemin küresel güçleri tarafından kendilerine dayatılan esaret, küçülme dağılma senaryolarını yüksek bir irade ile reddeden milletimiz, cumhuriyetin ilanı ile gösterdiği kahramanlık ve fedakarlığı abideleştirilmiştir.''

Devlet Bahçeli, 'Türksüz' bir dünya hedefleyen küresel güçlerin emellerinin, Atatürk'ün gösterdiği yönetim, üstün muhakeme gücü ve stratejik hamleleri ile son bulduğunu vurgulayarak, Atatürk'ün, 'Benim en büyük eserim' dediği cumhuriyetin, Atatürk'ün dehası, komutanlık nitelikleri, geniş vizyonu ve yüksek milliyetçilik duygularının milletle kaynaşmasının sonucu olduğunu kaydetti.

Bahçeli, mesajında şu görüşlere yer verdi:

''Aradan geçen 83 yıl sonra ülkeyi yönetenlerin, bir asırlık devlet ve millet kaynaşmasını geriye döndürecek, toplumsal gerginlikleri artıracak ve devletimizin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği bugünlerde cumhuriyet ruhunun bu anlamı çok daha önem kazanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, 73 milyonluk genç nüfusu, yer altı zenginlikleri, beşeri kaynakları ve stratejik üstünlüğü ile kurtuluş yıllarındaki yükselişin tersine, günümüzde hiç de hak etmediği bir mevkidedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title