Haberler

Bahçeli: AKP'nin Yanlışları Yüzünden Terör Hortladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP hükümetinin yanlış politikaları nedeniyle terörün yeniden hortladı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP hükümetinin yanlış politikaları nedeniyle terörün yeniden hortladı" dedi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde belediyenin düzenlediği ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı 24. Türkmen Şöleni'nde konuşan Bahçeli, "Buraya Türkmen cevherini yaşatmak için toplanan, 'birim, diriyim ve buradayım' diyen her kardeşimi kucaklıyorum" diyerek sözlerine başladı. Kerkük, Musul, Şam ve Lübnan'daki Türkmenlere toplantı alanından selam gönderen Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi:

"Sizler Türklüğün güvencesi, ülkenin geleceğisiniz. Vatanın hamisi, güzelliğin ve zarafetin timsalisiniz. Karanlığı aydınlatacak sizsiniz, istismara direnecek maneviyat tacirliğini yapan siyaset tacirlerine haddini bildirecek olan sizsiniz. Milleti 36'ya dilimleyen vicdansızlara adım attırmayacak sizlersiniz. Ayranınız kabardığı zaman, ihanet lobilerine dünyayı dar edecek yine siz olacaksınız. İhaneti süsleyerek meşrulaştırmaya, çözülmeyi marifet gibi göstermek isteyenlere sırtımız dönüktür."

İç ve dış sorunların her geçen gün arttığını belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, bunun sorumlusu ve suçlusunun Ak Parti olduğunu savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyetin tüm kurum ve ilkeleri bu zihniyet tarafından tahrip edilmektedir. Milli bayramlar, millete mal olmuş özel günler AKP tarafından hırpalanmaktadır. 23

Nisan'la uğraşan bunlardır. 19 Mayıs'a düşmanlık yapan bunlardır. 30 Ağustos'tan intikam almaya çalışan bunlardır. 29 Ekimi sıradanlaştırmaya cüret edenler bunlardır. Dersim isyancılarını el üstünde tutarak, Türk milletinin mücadelesine ve varlık hakkını savunan kararlığına zarar veren de bunlar olmuştur. Milletimiz ayrışmanın eşiğini

parçalaşmanın sınırına adım adım hükümet eliyle sürüklenmiştir."

Hükümetin zenginleşme yalanları arkasında açlık yoksulluk ve yolsuzluk olduğu görüşünü savunan Devlet Bahçeli, "Gelişme nutuklarının ardında işsizlik, kayırma, yağma vardır. Büyük yalanlarının ardında borç ve rantiye vardır. Huzur güven safsatasının arkasında kapkaç, bölücülük ve çeteleşme vardır. İleri demokrasi sözlerinin arkasında baskı, hak arayanlara eziyet, demokratik taleplerin peşinde olanlara kötü muamele vardır" dedi.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın küresel güçlerin dayatmalarıyla yanlış ve engebeli yola girdiğini ve milleti meçhule doğru götürdüğü görüşünü savunarak şöyle dedi:

"AKP hükümetinin siyasi hesapları maalesef kanlı terörü yeniden hortlatmış, bölücü hedefleri artırmıştır. Milli birliğimizin ve beraberliğimizin sarsılmasına, söndürülmüş bölücülüğün yeniden doğmasına AKP zihniyeti neden olmuştur. Bu kimliksiz zihniyet Türkiye'nin geleceğini de çok ciddi bir şekilde zedelemektedir. Ancak bilinmelidir ki, Türkmen cesareti hain amelleri besleyenlere ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyecektir. Dersim çıkmazında sözde günah çıkaranlar, Uludere'de milletimizin kardeşlik bağını gevşetmeye çalışanlar, bunun er geç farkına varacaktır. Teröristle kahramanı yer değiştiren, şehitle caniyi karıştıran demokrasi ile dejenere olmayı aynı kalıba sokan bu zihinler, mühürlü kalpler ve damgalı yüzler, bir gün başlarına geleceklere çarparak bunları anlayacaktır." - Mersin / Erdemli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Ak Parti Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

title