Haberler

Bahar, Yorgunluğuna Dikkat

Havaların Isınmasıyla Birlikte Artan Elektrik Yükü ve Metabolizmada Görülen Değişikliklerin Yorgunuluk, Halsizlik ve Eklem Ağrılarına Yol Açtığı Hatırlatıldı.

HAVALARIN ısınmasıyla birlikte artan elektrik yükü ve metabolizmada görülen değişikliklerin yorgunuluk, halsizlik ve eklem ağrılarına yol açtığı hatırlatıldı.

Kayseri Fizirom Fizik Tedavi Rehabilitasyon Romatizmal Hastalıklar Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Erzurumlu, bahar mevsiminin çeşitli rahatsızlıklara neden olduğunu söyledi. Dr. Erzurumlu, ''Bu yüklerden pozitif olanlar vücutta zindeliğe, negatif olanlar ise, yorgunluk ve halsizliğe yol açar. Taşıtların havayı kirletmesi, sanayi atıkları, trafik keşmekeşi nedeniyle şehirlerdeki elektrik yükü fazladır. Bahar aylarında, hava sıcaklıklarına bağlı olarak da metobolizmada oluşan edğişiklikler, insan vücudunun bu elektrik yükünden etkinlenmesini artırır ve yorgunluğa yol açar'' dedi.

'Bahar yorgunluğu' etkilerinden kurtulmak için çeşitli önerilerde bulunan Dr. Ahmet Erzurumlu, şunları söyledi:

''Alışılmış uyku ritimlerinde ani değişiklikler yapmayın. Yatış ve kalkış saatlerinizi birden değiştirmeyin. Yaşamınıza, giyiminize ve beslenmesine dikkat edin. Günlük ortalama 3 litre su için. Her sabah en az 5 dakika yürüyün. Alkol vücudu olumsuz etkiler. Alkol alıyorsanız mümkün olduğu kadar azaltın. Baharın başlamasıyla birlikte vücudun daha çok vitamine ve minarele ihtiyacı olur. Vücut, özellikle, B ve C vitaminleri ile potasyuma ihtiyaç duymaktadır. B ve C vitaminleri sebze ve meyvelerde , potasyum ise, domates, patates ve kayısı da bol miktarda bulunmaktadır. Bunlardan bol tüketin.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title