Haberler

Bahadın ile İzmir'in Konak İlçesi "Kardeş" Oldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesiyle İzmir'in Konak ilçesi "kardeş" oldu.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesiyle İzmir'in Konak ilçesi "kardeş" oldu.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'in Konak Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalandığını bildirdi.

Konak Belediyesinin Basmane'deki hizmet binasında gerçekleşen imza töreniyle protokol imzalandığını belirten Özcan, protokol sayesinde İzmir'in Konak ilçesi ile Bahadın Kasabası arasında kardeşlik köprüsü kurulduğunu ifade etti. Özcan, "Birkaç belediyeyle görüştük, sonra İzmir'in Konak belediyesiyle kardeş belediye olma konusunda anlaştık. Bundan böyle Bahadın, Konak Belediyesi'nin bir mahallesi gibi hizmet alacak. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş her konuda bizlere destek sözü verdi. İlk olarak da 2005 model bir çöp arabası hibe etti" dedi.

Konak Belediyesi ile özellikle kültürel aktivitelerde işbirliği yapacaklarını aktaran Özcan, "Özellikle hazırlanacak projelerde, Konak Belediyesi Proje Ekibi bizlere yardımcı olacak. Konak Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş bu etkinlikler kapsamında 1-2 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz 19. Uluslararası Bahadın Kültür Festivali'ne katılacak. Belediye Başkanımız Sema Hanım festivalimize bir de Roman müzik grubu getirecek" diye konuştu.

Özcan, Bahadın'ın 1968 yılında belediye olduğunu anımsatarak, belediye olarak ilk defa kardeş şehir edindiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bahadın Yozgat İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title