Haberler

Bahadın'da Huzurevi Kurulması Çalışmaları

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Bahadınlılar Vakfı ve gurbetçi iş adamlarının katkılarıyla kurulması planlanan huzurevi için kullanılmayan meslek lisesi binasının tadilat ve onarımına başlandı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde, Bahadınlılar Vakfı ve gurbetçi iş adamlarının katkılarıyla kurulması planlanan huzurevi için kullanılmayan meslek lisesi binasının tadilat ve onarımına başlandı.

Belde Belediye Başkanı Dilaver Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir çok yöresinde olduğu gibi Bahadın'da da dışarıya göçün önemli bir sorun olduğunu, göç nedeniyle beldedeki nüfusun yaş ortalamasının arttığını söyledi.

Özcan, artan yaşlı nüfus için beldede huzurevi kurmak için çalışmalara 2 yıl önce başladıklarını belirterek, "Yurtdışında çalışan gurbetçilerimizin katkılarıyla Hollanda'da bir vakıf kurduk. Muhsin Aktürk isimli gurbetçi iş adamımızın da büyük maddi katkılarıyla huzurevinin kurmak için çalışmalara başladık. Beldemizdeki eski Meslek Lisesi binasını dönüştürerek huzurevi yapacağız. Çalışmalarımızın bu hızla devam etmesi durumunda gelecek yıl huzurevi tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Genç nüfusun büyük bir bölümünün Avrupa'da ve diğer şehirlerde çalıştığını belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Kasabamızda yaşlı nüfus her geçen gün artıyor ve yaşlılarımıza bakacak kimse kalmıyor. Yaşlılarımızın bir çoğu emekli olduktan sonra beldeye dönüyor. Ancak doğup büyüdüğü bu topraklarda kendilerine bakacak kimseyi bulamıyorlar. Bu durumdaki insanlarımıza hizmet verecek bir huzurevine ihtiyaç vardı. Hollanda Bahadınlılar Derneği ve Ankara Bahadınlılar Derneği ile 'Bahadın'da yaşlanmak' adı altında bir proje hazırladık. Bu proje ile kasabamıza bir huzurevi kurarak yaşlılarımıza sahip çıkmayı hedefliyoruz. Böylece yaşlı insanlarımız doğup büyüdükleri yerden de ayrılmamış olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Bahadın Türkiye Sorgun Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title