Haberler

Bağlar Venedik 'E Döndü

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Demirköprü Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla 30 bin dönüm arazi ve bağın sular altında kalması çiftçileri perişan etti.

Bağcılar, BAĞLARINI KAYIKLA İLAÇLADI

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Demirköprü Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla 30 bin dönüm arazi ve bağın sular altında kalması çiftçileri perişan etti. Merkeze bağlı Güzelköy'deki çiftçiler, bağlarında ilaçlamaları kayıklara binerek yaparken, yetkilileri göreve davet etti.Demirköprü Barajı'nın aşırı dolması sebebiyle 26 Nisan'da kapaklarının açılmasıyla Gediz nehri ve Nif Çayı taştı. 30 bin dönüm arazi ve bağ, sular altında kaldı. Merkeze bağlı Güzelköy'deki bağları yaklaşık 1 metre sular altında kalan çiftçiler, ilaçlama yapmak için kayıkları kullanmaya başladı. Bağ sahipleri, yıl mahsül almamakla karşı karşıya olduklarını belirtti. Güzelköy Muhtarı Arif Akbulut önderliğinde bir araya gelen bağ sahipleri sıkıntılarını dile getirerek, yetkilileri göreve davet etti. Gönülden Gönüle Derneği Başkanı Burhan Kurtoğlu, şu anda bir çok bağcının kendi arazisine giremediğini dile getirdi. Kurtoğlu, 'Yüzlerce bağcı mağdur durumda. Bağına giremiyor. Şu anda bağların iş zamanı, ilaçlama zamanı. Ama bu nasıl yapılacak. Yüzlerce bağcı bu yıl ürün alamayacak. Peki bunların zararını kim karşılayacak. Baraj tehlike arz etti diye aniden kapaklar açılır mı' O zaman biz bununla her zaman karşı karşıya kalacağız. Her tehlikede kapaklar açılacak, bağlar göl gibi olacak. Madem tehlike vardı, bu önceden tespit edilemedi mi? Suyun tahliyesi bağları tehlike arz etmeyecek şekilde boşaltılamaz mıydı? Üreticilerimizde bu ülkenin vatandaşı. Yetkililer bu konuyla ilgilensinlerö dedi. Kurtoğlu ilginç bir öneride de bulunarak, 'Eğer bağlar hep böyle su altında kalacaksa devlet bize aynalı sazan yavrusu versin. Üzüm yetiştirmeyelim balıkçılık yapalım. Üretici böylece nafakasını çıkarmış olur. Eğer soruna çözüm bulunmazsa isyan başlar. Ayrıca bir arkadaşım soruna çözüm bulunmadığı takdirde kendisini benzinle valilik binası önünde yakacağını söyledi. Durum çok vahim dedi.

Güzelköy Muhtarı Arif Akbulut ise, ne yapacağını şaşırdığını söyledi. Her gün yüzlerce bağcının kendisine şikayette bulunduğunu kaydeden Akbulut, 'Kimileri üzerime yürüyor 'Sen nasıl muhtarsın' diye. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Ben şikayetleri alıp ilgili makamlara bildiriyorum. Ama hala bir cevap gelmedi. Bu kadar bağcının sıkıntısına kim çözüm bulacakö dedi. Akbulut, Gediz Nehri'nin her taşmasıyla bu sıkıntının yaşandığını ifade ederek, 'Soruna çözüm kolay. Gediz Nehri'ni ve ona bağlı kollarını temizlediğin zaman su taşkınları olmaz. Bir an önce Gediz Nehri'nin temizlenmesi gerekirö dedi.Bağı sular altında kalan Hasan Ege, sıkıntısını dile getirerek, '82 bin metrekarelik bağımın hepsi su altında. 8 metrekaresi bile kuru değil. Zoruma gidiyor. Ben evime rızkımı nasıl götüreceğim. Benim işim çiftçilik başka bir şey yapamam. Bu soruna nasıl çözüm bulunacakö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Salihli Venedik Gediz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title