Haberler

Bağlar Toplum Merkezi'nde Belge Dağıtım ve El Sanatları Sergisi

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Bağlar Toplum Merkezi'nin Yerinden Olan Dar Gelirli İnsanların Birçok İhtiyacını Karşıladığını Söyledi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Bağlar Toplum Merkezi'nin yerinden olan dar gelirli insanların birçok ihtiyacını karşıladığını söyledi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Bağlar Toplum Merkezi Müdürlüğü tarafından 2007-2008 eğitim ve öğretim dönemi boyunca açılan mesleki eğitim kurslarında hazırlanan ürünler, yapılan sergiyle tanıtıldı. Bağlar Toplum Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu belge dağıtım ve el sanatları sergisi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, mütevazı gözüken toplum merkezinde yerinden olan dar gelirli insanların birçok ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını belirtti. Toplum merkezinin kurulduğundan bu yana diğer illere örnek olacak güzel uygulamalar yaptığını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Bu uygulamaların benzerini ilçelerimiz bazında da projeler halinde yapıyoruz. Toplum merkezimizin çok saygıdeğer hanımefendilerine de teşekkür ediyorum. Burayı evleri olarak kabul ettiler. Burayı terk etmeyecekler. Bizler de bundan sonrada kendilerine gereken yardımları sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selahattin Keskin ise, 2007-2008 dönemi itibariyle toplum merkezinde açılan mesleki kurslar ve eğitim faaliyetleri olarak el sanatları kursuna 14, dikiş-nakış 21, triko kursuna 25 ve giyim kursuna ise 19 bayanın katıldığını belirtti. Ayrıca bilgisayar destekli etüt ve eğitim çalışmalarına 22 çocuk, okul öncesi eğitime ise 9 çocuk katıldığını belirten Keskin, "Toplum merkezinde yetişkinlere yönelik 1. kademe okuma-yazma kurslarına da 12 bayan katılmıştır. Bunların yanında Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, Tarım İl Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarıyla yapılan işbirliğinde anne-çocuk sağlığı, temizlik ve hijyen, meme kanseri, aile planlaması, kadın hakları, bulaşıcı hastalıklar, üreme sağlığı, iyotlu tuz kullanımı, ailenin önemi ve dinimizdeki yeri, kadına yönelik şiddet, yaşlı bakımı konularında eğitimler verilmiştir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler tarafından okul öncesi eğitimi başarıyla bitiren 9 çocuk ile 1 kademe okuma-yazma kursunu bitiren 12 bayana belgeleri verildi. Vali ve beraberindekiler daha sonra genç kızların el emeği göz nuru el sanatları sergisini dolaşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergiye, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile bazı vatandaşlar katıldı. Toplum merkezi binasının alt katındaki kilim atölyesini de ziyaret eden Vali Nasuhbeyoğlu, burada kızlar tarafından dokunarak bitirilen bir kilimi de kesti.

(NT-MET-Y) 12.06.2008 19:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title