Haberler

Bağlar'a Son Model Araçlar

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde temizlik yapmakta olan firma tarafından bağların ana artellerine ve özellikle okul önlerinde bulunan çöp konteynırlarına modernizasyon getirildi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde temizlik yapmakta olan firma tarafından bağların ana artellerine ve özellikle okul önlerinde bulunan çöp konteynırlarına modernizasyon getirildi.

Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda eğitim görmeleri için amaçlanan çöp konteynırlarını yıkama ve dezenfekte araçları hizmet vermeye başladı. Konteynırları kendi içerisinde her gün dezenfekte eden araçların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olarak Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine getirildiğini belirten Temizlik Firması Yöneticisi Mehmet Turga, "Bağlar ilçemize yakışır bir şekilde temizlik hizmetini belediyemizle birlikte vermeyi hedeflemekteyiz. Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran'ın temizlik konusundaki ciddiyetinden dolayı bağlar ilçemize büyük önem vermekteyiz" dedi.

Turga, okulların açılmasıyla beraber özellikle öğrencilerin daha hijyenik koşullarda eğitim görmesi için okul önlerindeki çöp konteynırların hijyenik bir şekilde dezenfekte edildiğini anlatarak, "Konteynırların boşaltılmasıyla sadece temizlik sorunu çözülmemektedir. Bizler bu nedenle konteynırları boşaltıp tıpkı bulaşık makinesi gibi kendi içerisinde yıkayıp dezenfekte eden araçlarımızı bağlar ilçemize getirip hizmet vermeye başlattık" dedi.

Cadde ve sokaklarda bulunan konteynırlara da düzenleme getirdiklerini belirten Mehmet Turga, "Sadece konteynırlarla kalmak değil, yere gömülü konteynırları geliştirdik. Bağlar ilçemizin çöp yoğunluğunun bulunduğu 15 bölgemize yere gömülü çöp konteynırları geliştirdik. Bu konteynırlarımız vinç sistemiyle yerinden kaldırılıp aracın çöp hazinesine boşaltma usulü ile yapılmaktadır. Bu konteynırlarımızın her birinin kapasitesi 5 ton çöp almaktadır" dedi.

Bağlar ilçesinde bulunan esnaf Burhan Demir de, "Bağlar'da temizlik konusunda birçok şeyde değişikliklerin olduğun görmekteyiz. Çöp konteynırların yıkanması bizleri esnaf olarak çok memnun etmiştir. Daha önce çöpler boşaltıldığında konteynırlar kokuyordu. Ama şu anda yıkama sistemiyle daha hijyenik bir ortam yaratılmış bulunmakta temizliğe önem vermeleri bizleri mutlu etmektedir" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title