Haberler

Bağış: Fransa Güvence Verdi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız Yetkililerin, Türkiye ile AB Arasında Sürdürülen Tam Üyelik Müzakerelerinin Kesilmeyeceği Konusunda Güvence Verdiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız yetkililerin, Türkiye ile AB arasında sürdürülen tam üyelik müzakerelerinin kesilmeyeceği konusunda güvence verdiğini söyledi.

Paris'teki temaslarıyla ilgili olarak Türk basınına konuşan Bağış, dün akşam görüştüğü Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Lelouche'un, müzakerelerin devam etmesi ve bittikten sonra durumun değerlendirilmesi konusunda Fransa'nın tutumunu dile getirdiğini kaydetti.

Görüşmede, Fransa'nın imtiyazlı ortaklık önerilmesi yolunda çalışmalar başlattığı yolundaki haberlerden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı belirttiğini anlatan Egemen Bağış, tam üyeliğin dışında farklı bir seçenekle ilgili bir çalışmanın başlatılmadığı ve başlatılmayacağı konusunda Fransız yetkililerin kendilerine güvence verdiklerini bildirdi.

Görüşmelerde Türkiye ile sürdürülen müzakereler, gümrük birliği, yasa dışı göç konularının gündeme geldiğini ifade eden Bağış, Türkiye'deki Demokratik Açılım ve Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin Fransa'da yakından izlendiğini söyledi.

Bakan Bağış, görüşmelerde Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkinin en iyi duruma getirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title