Haberler

Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz Rize'de

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Anayasada Geniş Değişiklikler Yapılması Gerektiğini Ancak Yeni Bir Anayasa Fikrinin İşleri Çıkmaza Sokacağını Söyledi.

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, anayasada geniş değişiklikler yapılması gerektiğini ancak yeni bir anayasa fikrinin işleri çıkmaza sokacağını söyledi.

22 Temmuz seçimleri sonrasında bugün ilk kez memleketi Rize'ye gelen Yılmaz, seçmenleri ile görüştü. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mesut Yılmaz, yeni anayasa, türban ve sağda birlik gibi konuları değerlendirdi.

Yeni bir anayasanın işleri çıkmaza sokacağını belirten Yılmaz, baştan beri bu işin yanlış bir rayda gittiğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'de bir anayasa reformuna ihtiyaç olduğunu öteden beri söylediklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Geçmişte bunu çok istememize rağmen mecliste yeterli çoğunluğu sağlayamadığımız için adım atamadık. Ancak sınırlı değişiklikler gerçekleştirdik. Anayasanın daha geniş bir değişikliğe ihtiyacı var. Ama bu yeni bir anayasa şekline konulursa korkarım ki bundan hiç netice

almak mümkün olmaz. O nedenle bence ilk olarak anayasanın değiştirilmesi gereken maddeleri üzerinde bir uzlaşma komisyonu kurulmalı. Değiştirilmesi gereken maddeler üzerinde mutabakat sağlanıp onların değiştirilmesi ile yetinilmeli. Yeni bir anayasa yapımı işi çıkmaza sürükleyebilir"

Türbanın yapay bir gündem olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye'de gerginlikleri artırmanın değil tansiyonu düşürmenin ülke yararına olduğunu düşündüğünü söyledi. "Aslında sayın Başbakan'da seçim ertesinde bu mesajı vermişti" diyen Yılmaz, "Ama maalesef aradan geçen iki ay zarfında bu mesajın gereği yerine getirilmedi. Ülkede gereksiz yapay bir gerilim yaşanıyor. Ben bunun Türkiye açısından gereksiz riskler doğuracağını düşünüyorum. Önemli, kritik dış politika meseleleri ile karşı karşıya olduğumuz, terör

meselesi ile karşı karşıya olduğumuz günümüzde bu tip gereksiz gerilimlere ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

Sağda birlik çalışmalarını askıya aldığını açıklayan Yılmaz, zamanı gelince düğmeye basacağını söyledi. Seçimden sonra arkadaşlarıyla Ankara'da bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Daha doğrusu Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bir değerlendirme yaptım. Orada da ifade ettim. Bana göre AK Parti şu an büyük bir oy oranı ile iş başına gelmiştir. Vatandaş haklı olarak bu kadar büyük destek verdiği bir partiyi bir süre deneyecektir. Bu süre zarfında yapılacak girişimlerin sonuç

vermeyeceğini düşünüyorum. AK Parti bunu iyi değerlendirip kendisini merkez sağda iyi bir noktaya oturtursa, zaten bu arayışlara gerek kalmaz. Maalesef son günlerde ortaya çıktığı gibi gerilimi artırıcı bir takım polemiklere yol açar, birleştirici olmayıp ayırıcı olmaya devam ederse o zaman bu arayışlar hız kazanır. Zamanlama meselesi önemli. İhtiyacın olduğu noktada harekete geçmek lazım. Gerekli hazırlıkları sürdürüyoruz. İhtiyaç olduğu zaman düğmeye basacağım."

(GF-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title