Haberler

Bağımsız Milletvekili Kürkçü Mazbatasını Aldı

Kürkçü, beraberinde BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li M. Fazıl Türk ve Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel ile birlikte Mersin Adliyesi'ne geldi. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gültay Şendur'dan mazbatasını tutanakla teslim aldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Kürkçü, "Üzerimize aldığımız vekâletin gereğini yapacağız. Seçim için bizim tek vaadimiz, demokratik cumhuriyeti mümkün kılacak bir anayasa değişikliğini gerçekleştirmekti. Bunun için Meclis toplandığı günden başlayarak çalışacağız. Hükümeti bu çizgiye çekmek için gerekeni yapacağız. Halkımızın beklentisi de bu yöndedir. Boşa geçirilecek vaktimiz yok. Çatışmaların başlamaması ve barışın kurulması, bir demokratik anayasayı şart koşuyor. Barıştan yana olan herkesin bize destek vermesini ümit ediyoruz"dedi.

Kürkçü, gazeteci kimliğine vurgu yaparak, Mecliste basın yayın mensuplarının sorunlarının çözümü ve medya üzerindeki baskı ve sansürün ortadan kaldırılması için mücadele edeceğini de sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title