Haberler

Bağımsız Devletler Topluluğu Zirvesi Sancılı Başlıyor

Rusya Federasyonu’nun Başını Çektiği Bağımsız Devletler Topluluğu, Gayrı Resmi Olarak Bu Hafta Sonunda Moskova’da Üye Ülkelerin Devlet Başkanlarının Katılımıyla Gerçekleşiyor.

Rusya Federasyonu’nun başını çektiği Bağımsız Devletler Topluluğu gayrı resmi toplantısı Moskova’da üye ülkelerin devlet başkanlarının katılımıyla yapılıyor.

Bağımsız Devletler Topluluğunun (BDT) Moskova’da düzenlediği BDT Devlet Başkanları gayrı resmi toplantısı, bazı üye devlet başkanlarının mazeret ve gerekçe göstererek katılmaması nedeniyle sancılı başlıyor.

Rus basınında yer alan haberlere göre, toplantıya Gürcistan Devlet Başkanı Şaakaşvili, “Rusya Devlet Başkanı ile bire bir görüşme olanağı yaratılmadığı” gerekçesi ile Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan ise “soğuk algınlığı” mazereti nedeniyle katılamayacak.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 21 Aralık 1991’de Alma-Atı da kurulan BDT genel olarak ekonomisi yükselen ve askeri açıdan daima konvansiyonel bir güç olan Rusya Federasyonu’nun öncülüğünde bir örgütlenme. BDT’ye Azerbaycan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan ve Ukrayna üye bulunuyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title