Haberler

Bağımsız Adaydan Çuvallar Dolusu Bozuk Parayla Protesto

Ysk tarafından bağımsız adaylardan 10 bin 167 liralık başvuru ücreti alınmasına tepki gösteren Ersan Gökgöz, ücretin tamamını Şişli Mal Müdürlüğü'ne 1 liralık madeni paralarla ödeyerek ilginç bir protesto eylemine imza attı.

Gökgöz, aday olmak için her biri 8,5 kilogram ağırlığındaki 10 bin adet 1'er liralık madeni paraların bulunduğu 10 torba ile geldi.

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde İstanbul 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan Ersan Gökgöz, adaylık başvurusunu, son gün ilginç bir protesto eylemiyle yaptı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bağımsız adaylardan 10 bin 167 liralık başvuru ücreti alınmasına tepki gösteren Gökgöz, ücretin tamamını Şişli Mal Müdürlüğü'ne 1 liralık madeni paralarla ödeyerek ilginç bir protesto eylemine imza attı.

Gayrimenkul emlak şirketi sahibi Ersan Gökgöz, başvurusunu, adaylık başvurularının son gününde İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptı. İstanbul 1. Bölge'den bağımsız adaylık için başvuruda bulunan 37 yaşındaki Gökgöz, aynı zamanda, YSK tarafından bağımsız adaylardan alınan 10 bin 167 liralık başvuru ücretini ilginç bir şekilde protesto etti. Gökgöz, başvuru ücretinin tamamını Şişli Mal Müdürlüğü'ne 1 liralık madeni paralarla ödedi.

Saat 13.30 sıralarında bir grup destekçisiyle beraber Okmeydanı'ndaki Şişli Mal Müdürlüğü'ne gelen Ersan Gökgöz, burada konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BAĞIMSIZ ADAYLARIN SEÇİME GİRMELERİ ENGELLENİYOR İDDİASI

Ersan Gökgöz, YSK'nın parti adaylarından alınmayan başvuru ücretini bağımsız milletvekili adaylarından almasına tepki gösterdi. 10 bin 167 liralık başvuru ücretinin çok yüksek olduğunu dile getiren Gökgöz, protestoyu, bağımsız adayların seçime girmelerinin engellendiği gerekçesiyle yaptığını söyledi.

Gökgöz, Parti adaylarından hiçbir şekilde para almayan YSK, bağımsız adaylardan bu parayı talep ediyor. Bu para kolay kazanılan bir para değil. Burada tam 11 asgari ücretlinin bir ayda kazandığı para var. Bu parayı ben bulabildim, ancak bulamadıkları için adaylıktan vazgeçen birçok insan var. Bu nedenle bu paranın tamamını madeni 1 lira olarak ödeyeceğim. Her birinde bin tane 1 lira olan 10 adet torba ile küsurat 167 lirayı da ayrı bir poşet içinde Şişli Mal Müdürlüğü'ne teslim ediyorum. Bin liralık bir torbanın ağırlığı yaklaşık 8,5 kilogram geliyor. Biz bu paraları ayakkabı kutularında getirmiyoruz, çünkü tartmayacaktı. Bu nedenle Merkez Bankası'ndan aldığımız bu paralar, gördüğünüz gibi mühürlenmiş torbaların içindedir diye konuştu.

Ersan Gökgöz, Anayasa'nın eşitlik ilkesini ihlal ettiği gerekçesiyle de uygulamanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağını açıkladı.

HER BİRİ 8,5 KİLO AĞIRLIĞINDA 10 TORBA İLE GELDİ

Bağımsız aday Gökgöz, basın açıklamasının ardından, her biri 8,5 kilogram ağırlığındaki 10 bin adet 1'er liralık madeni paraların bulunduğu 10 torba ile 167 liralık küsuratın olduğu bir adet poşeti arkadaşlarıyla birlikte taşıyarak, Mal Müdürlüğü veznesindeki görevli memurlara teslim etti.

MAKBUZU BASIN MENSUPLARINA GÖSTERDİ

Çıkışta, başvuru ücretinin ödendiğine dair makbuzu basın mensuplarına gösteren Ersan Gökgöz, daha sonra evrakını İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na teslim ederek, adaylık hakkı elde etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title