Haberler

Adıyaman'da Bağımlılık Merkezi Dualarla Açıldı

Güncelleme:

Adıyaman'da madde bağımlılarının tedavi görebilecekleri Madde Bağımlıları Merkezi dualarla açıldı.

Kardelen Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve çeşitli kamu kuruluşları tarafından desteklenen proje kapsamında Adıyaman'da madde bağımlılarının tedavi görebilecekleri 'Madde Bağımlıları Merkezi' dualarla açıldı.

Kardelen Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve SODES tarafından finanse edilen 'Madde Bağımlılarının Psiko-Sosyal Rehabilitasyonu ve Bilinçlendirme Projesi' ile madde bağımlısı gençler tedavi edilecek. Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği, Adıyaman Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğümüz ve Emniyet Müdürlüğü'nün paydaş olduğu proje kapsamında madde bağımlısı gençlerin tedavi ve rehabilite edileceği merkez açıldı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün duaları ile açılan dört katlı binada bulunan merkezde tedavinin yanında spor ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek. Merkezin açılmasında emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Şen, bu merkezlerin Türkiye genelinde yapılması için girişim başlatıldığını kaydederek, "Gelişmiş batı ülkelerinde bağımlılıkla mücadele alanında vakıf, dernek, hareket, birlik gibi adlarda kurulmuş sivil toplum kuruluşlarının faaliyet sahası oldukça geniştir. Temel olarak, talep azatlımı ve zarar azaltımına yönelik projelerde bir operasyonel aktör olarak bizzat sahada rol ve sorumluluklar üstlenip faaliyetler yürütmektedir. Kardelen Gençlik Merkezi olarak her gün giderek artan toplumun bu yarasına kısmide olsa merhem olabilmek için bu çalışmada yer almış bulunuyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kardelen Gençlik Derneği'nin de bağlı bulunduğu, Gençlik Konfederasyonuyla protokol imzaladı. Burada açılan bağımlı merkezi gibi merkezlerin tüm Türkiye'de açılmasıyla ilgili ön protokol imzalandı. İnşallah burada olduğu gibi bu çalışmalar tüm Türkiye'de devam edecek" dedi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise konuşmasında, "Sağlık Müdürlüğü olarak 'Bir çocuk, bir nesil' adlı proje yapmıştık. Valimizin direktifleriyle ortak amaç güttüğü için bu projeyi burada gütmeyi uygun gördük. Ümit ediyorum ki burada alanında uzman kişiler tarafından takip edilecek yavrularımız, bağımlılıktan kurtulup, topluma faydalı birer nefer olmalarına katkı sunmuş olacağız. Toplum için çok ciddi sıkıntılara sebebiyet veren madde bağımlılığı illetinden yavrularımızı kurtarıp, kendilerine, ailelerine, topluma bir nesil olarak yetişmelerine katkı sunacağız" diye konuştu.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise konuşmasında, "Belediyecilik sadece yol su hizmeti değildir. Evlatlarımızı yarınlara hazırlayamıyorsak, yapılan yatırımlar bir mana ifade etmez. Bizde bu sorumluluk duygusuyla bir çok ilke imza attık. Bilgi ve kültür evlerinde binlerce öğrence eğitim görüyor. Belediyemizin paydaştır bu projeye. Bu proje bize teklif edildiğinde seve seve kabul ettik" dedi

Madde bağımlısı çocuklarının annelerinin feryatlarının yürekleri dağladığını ve bu annelerin göz yaşlarını dindirmenin gayretinde olacaklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Madde bağımlısı çocukların tedavisi yapılacak. Madde bağımlısı çocukların annelerinin feryadı yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu merkezi hizmete sunmaktaki temel amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetten kurtarmak ve annelerin göz yaşlarını dindirmektir. Adıyaman her türlü güzelliği bağrında barındırmaktadır. Ancak bunun yanında çeşitli sebeplerden dolayı bazı kötü alışkanlık bağımlısı, maddelerin bağımlısı olmuş çocuklarımızda bulunmaktadır. Madde bağımlısı çocuklar ailevi sebeplerden, kimi maddi ve manevi boşluktan, kimi de göç ettiği yere adapte olamadığından dolayı bu hale gelmiştir. Adıyaman'da madde bağımlısı çocukların tedavi ve rehabilite edileceği bir merkeze çok ihtiyaç vardı. İnşallah bu merkez sayesinde bu alışkanlıklarından kurtulacak, yeniden faydalı bireyler olarak topluma hizmet edeceklerdik. Madde bağımlısı gençlerimize verilecek gençlerimize tedavi görecek gençlere uzman sağlık personeli tarafından destek verecektir. Yatılı olarak hizmet verecek olan gençler sürekli takip edilecek. Dört katlı binada spor, sosyal aktivitelerin yanı sıra her şey düşünülmüştür. Amacımız 2014 yılında il genelinde madde bağımlısı olan 70 çocuğu tedavi ederek topluma kazandırmayı düşünüyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman İpekyolu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title