Haberler

Bağdat'ta Roket ve Havanlı Saldırı

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta En Güvenli Bölgelerden ABD Kuvvetlerinin Kontrolündeki Yeşil Hat ile Tarihi Firdevs Meydanı'na Havan ve Roket Saldırıları Düzenleniyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta en güvenli bölgelerden ABD kuvvetlerinin kontrolündeki Yeşil Hat ile tarihi Firdevs Meydanı'na havan ve roket saldırıları düzenleniyor.

Emniyet kaynakları ve görgü tanıklarına göre, başkent Bağdat'taki parlamento, diplomatik makamlar ve hükümet binalarının yer aldığı ABD kuvvetlerinin kontrolündeki Yeşil Bölge'ye, aşırı uç isyancı gruplarca havan saldırısı gerçekleştiriliyor. Saldırganlar, aynı dakika içinde tarihi Firdevs Meydanı'na da RPG-7 tipi roketle saldırı gerçekleştirdi, ancak bu saldırıda şans eseri can ve mal kaybına yol açmadı. Yeşil Hat'ta düzenlenen saldırıda can kaybı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Dicle Nehri kıyısındaki Firdevs Meydanı, idam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkılışı ile hatırlanıyor. Düzenlenen saldırıları şu ana kadar herhangi bir isyancı grup üstlenmedi.

Başkentte gün içinde Şiilerin yoğun yaşadığı Sadr Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda en az 8 kişi hayatını kaybetmişti.

(SK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title