Haberler

Bağdat: Sözde Kürt Yönetimiyle Bağdat Arasında Petrol Krizi

Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Yasası Komisyonu Başkanı Berhem Salih, Petrol Yasası Konusunda Merkezi Hükümetle Sözde Bölgesel Kürt Yönetimi Arasında Anlaşmazlıklar Olduğunu Söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Yasası Komisyonu Başkanı Berhem Salih, petrol yasası konusunda merkezi hükümetle sözde bölgesel Kürt yönetimi arasında anlaşmazlıklar olduğunu söyledi.

Bugün gazetecilere bir açıklama yapan Salih, bu yılın sonunda ilgili yasa konusunda hazırlanan taslağın parlamentoya sunulmasının öngörüldüğünü ifade etti. Petrol yasası konusunda Kürt yönetimi ile merkezi hükümet arasında anlaşmazlık olduğunu ifade eden Berham Salih, ancak iki taraf arasında görüşmelerin devam ettiğini ve görüşmelerde bütün Iraklıların geleceğinin petrol gelirleri çerçevesinde garantiye alınacak kararlar alınmasına çalışıldığını söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı, iki taraf arasındaki anlaşmazlıklar konusunda ayrıntılı bilgiler vermekten kaçınırken, sözde Kürt yönetiminden bir heyetin konunun çözümü için önümüzdeki günlerde başkent Bağdat'ta geleceğini öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title