Haberler

Bağdat: Saddam Hüseyin'in Yargılanması

Devrik Irak Lideri Saddam Hüseyin'in, 1987-1988 Yıllarında Enfal Operasyonlarıyla Kürtlere Yönelik Katliamlardan Yargılanmasına Bugün de Devam Ediliyor. Bugünkü Duruşmada Şahitlerin Dinlenmesine Devam Edilecek.

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in, 1987-1988 yıllarında Enfal operasyonlarıyla Kürtlere yönelik katliamlardan yargılanmasına bugün de devam ediliyor. Bugünkü duruşmada şahitlerin dinlenmesine devam edilecek.

Mahkemeye yakın bir Amerikalı yetkili, "Bugün en az 3 şahidin ifade vermesini bekliyoruz" dedi. Enfal operasyonmlarında 182 bin kişinin öldürüldüğü ifade ediliyor.

Saddam Hüseyin'le beraber 7 kişinin yargılandığı davada, sanıklar idam cezasıyla karşı karşıya. Daha önce ifade veren Kürtler, kendilerine karşı kimyasal silah kullanıldığı, kadınlara tecavüz edilidiği ve öldürülen Kürtler'in cesetlerinin köpeklere yedirildiği gibi suçlamalarda bulunmuşlardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title