Haberler

Bağdat: Kuzey Irak'ta, Irak Bayrağının İndirilmesine Tepkiler

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani'nin, Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelerde Irak bayrağını yasaklamasına tepkiler sürüyor.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani'nin, Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelerde Irak bayrağını yasaklamasına tepkiler sürüyor.

Parlamentodaki Sünni milletvekillerinden Irak Milli Diyalog Komitesi Başkanı Salih El Mutlak'tan sonra dün akşam saatlerinde Irak Müslüman Alimler Heyeti de bir bildiri yayınlayarak, KDP liderini sert bir dille eleştirdi.

Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelerde sivil ve siyasi kurumlarda Irak bayrağının asılmasını yasaklayan KDP Lideri Barzani, Irak Milli Diyalog Komitesi Başkanı Salih El Mutlak'tan sonra, dün akşam saatlerinde Irak Müslüman Alimler Heyeti'nin de eleştirilerine hedef oldu. IMAH Başkanı Dr. Şeyh Haris El Dari'nin imzasını taşıyan kınama bildirisiyle Kürt lideri sert bir şekilde eleştiren heyet, Irak bayrağının ülke sınırlarında dalgalanmasına tepki gösteren kişilerin, tehlikeli bir oyun oynadığı vurgulandı. Yayımlanan kınama bildirisinde, "Irak bayrağı yerine belli bölgelerde Kürt bayrağının asılması, ülke bütünlüğü için tehlikeli bir adımdır. Bunun en kısa sürede düzeltilmesi gerekir. Şiddet ortamındaki bir dönemde, böyle bir adımın sonuçları korkunç olur" denilerek tehlikenin boyutları ortaya kondu.

Irak'ta, ülkenin kuzeyinde Irak bayrağının kaldırılıp, yerine sözde Kürdistan bayrağının asılmasına karar verilmesi, siyasi ve dini otoritelerin tepkisini çekmeye devam edeceğe benziyor.

KDP Lideri Mesud Barzani, geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyinde sivil ve siyasi kurumlarda Irak bayraklarının indirilerek, yerine Kürt bayraklarının çekilmesi talimatını vermişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title