Haberler

Bağdat: Iraklı Sünni Lider El Duleymi, Hakkında Çıkan Haberleri Yalanladı

Irak'ın En Büyük Sünni Arap Partisi Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan El Duleymi, Evindeki Korumalardan Birinin, Basında El Kaide Zanlısı Olarak Gözaltına Alındığı Yönünde Çıkan Haberleri Yalanladı.

Irak'ın en büyük Sünni Arap partisi Irak Uzlaşma Cephesi lideri Adnan El Duleymi, evindeki korumalardan birinin, basında El Kaide zanlısı olarak gözaltına alındığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Hakkında çıkan haberlerle ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Irak Uzlaşma Cephesi lideri Adnan El Duleymi, çıkan haberlerin tamamen uydurmadan ibaret olduğunu söyledi. Gazete ve televizyonlarda, evindeki korumalardan birinin El Kaide zanlısı olarak yansıtılmasına tepki gösteren El Duleymi, "Amerikan askerleri bana gelerek Hudeyr Farhan ismini sordu. Ben de kendilerine böyle bir ismin bünyemizde bulunmadığını söyledim ve çekip gittiler. Olay bundan ibarettir" dedi.

Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Duleymi, bu tür haberlerin ABD yanlısı kuruluşların propagandası olduğunu ileri sürdü. Asılsız haberlerin dürüstlükle bağdaşmadığını kaydeden Sünni lider, "Bu asılsız haberi yapanları, Irak'ta kan akıtmak isteyen, buna çanak tutan kişilerin ve birimlerin hizmetinde. Kaynağı doğru olmayan bu haberler, Irak'ı tamamen karanlığa sürüklemek isteyen güçlerin işidir. Buna da bir Iraklı olarak ben müsaade etmem" şeklinde konuştu.

İki gün önce bazı yerel medya kuruluşları, Irak Uzlaşma Cephesi lideri Adnan El Duleymi'nin koruması olarak gösterdikleri Hudeyr Ferhan'ın, Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye bombalı araçla saldırı düzenleme planı yaptığını duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title