Haberler

Bağdat: Irak'ta Sivil Ölümlerdeki Artış, Amerikan Güçlerini Zor Duruma Düşürüyor

Koalisyon Güçleri'nin gerçekleştirdiği iddia edilen zulümlerin gitgide artması, Irak'taki ABD güçlerinin üzerindeki baskı da artmaya başladı.

Koalisyon Güçleri'nin gerçekleştirdiği iddia edilen zulümlerin gitgide artması, Irak'taki ABD güçlerinin üzerindeki baskı da artmaya başladı.

Çocukların da aralarında bulunduğu sivil ölülerin video görüntülerinin ortaya çıkmasıyla, ABD ordusunun Mart ayında Bağdat'ın kuzeyinde bir kasabada gerçekleştirdiği operasyonla ilgili yaptığı açıklamalar tezatlık göstermeye başladı. ABD yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, ABD ordusu, bir El-Kaide üyesinin kasabadaki bir evde bulunduğu iddiasıyla harekete geçmiş, düzenledikleri operasyon sırasında ateş altında kalmış ve olay sırasında 1 militan, 2 kadın ve 1 çocuk ölmüştü. Ancak ortaya çıkan görüntüler, Irak polisinin olay sonrası açıkladığı gibi ABD güçlerinin etrafı sarararak evdeki 4'ü kadın 5'i çocuk olmak üzere toplam 11 kişiyi öldürdüğüne dair raporu tekrar gündeme getirdi. Görüntülerde biri kanlar içerisinde 3 çocuğun ve birçok kişinin cesedi görünüyor.

ABD güçlerinin geçen Kasım ayında Hadisa Kasabası'nda 24 sivili öldürdüğü suçlaması ise Washington'u şaşkına uğratmıştı. Koalisyon güçlerinin Hadisa olayının dışında, suçlandığı ve soruşturmalarının sürdüğü başka acımasızca olaylara da karıştığı açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title