Haberler

Bağdat: Irak'ta Direnişçilerin Rehin Aldığı Türk Mühendis Kurtarıldı

İki Ay Önce Irak'ın Kuzeyinde Bir Grup Silahlı İsyancı Tarafından Kaçırılarak Rehin Tutulan Türk Mühendis Tuğrul Çınar, Türk Büyükelçiliği'nin Yoğun Çabaları Sonucu Önceki Gün Sağ Olarak Kurtarıldı. İsyancılar, 20 Milyon Dolar Fiyat Biçtikleri Çınar'ı, 50 Bin Amerikan Doları Karşılığında Serbest Bıraktı.

İki ay önce Irak'ın kuzeyinde bir grup silahlı isyancı tarafından kaçırılarak rehin tutulan Türk mühendis Tuğrul Çınar, Türk Büyükelçiliği'nin yoğun çabaları sonucu önceki gün sağ olarak kurtarıldı. İsyancılar, 20 milyon dolar fiyat biçtikleri Çınar'ı, 50 bin Amerikan doları karşılığında serbest bıraktı.

Yaklaşık 2 ay önce ülkenin kuzeyindeki Samarra kenti yakınlarında bir grup işgal karşıtı silahlı isyancı tarafından kaçırılarak rehin alınan elektrik mühendisi Tuğrul Çınar, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin yoğun çabaları sonucu önceki gün akşam saatlerinde sağ olarak kurtarıldı. Diplomatik atağa kalkarak Irak makamlarını harekete geçiren Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği, Irak'ta çalışan elektrik mühendisi için ilk olarak mühendisi rehin alan isyancı gruplarla temasa geçti. Ardından Türk makamlarıyla örgüt arasında başlayan diyalog, önce 20 milyon dolar fidye talebi ile başladı. Daha önce adı sık duyulmamış Usame Bin Zeyd Ordusu adlı örgüt, Çınar'ın yer aldığı video bandını büyükelçiliğe göndererek, Çınar'ın serbest bırakılması için 20 milyon Amerikan Doları talep etti. Bunun üzerine isyancılarla kurulan temasla 2 ay süren sıkı bir pazarlığa girilirken, uzun uğraşlar sonucu Tuğrul Çınar, 50 bin Amerikan doları karşılığında sağ olarak kurtarıldı. Diplomatik makamlar, talep edilen paranın, Çınar'ın çalıştığı şirket tarafından karşılandığını belirtti.

Samarra yakınlarında işgal karşıtı direnişçi gruplar tarafından

kaçırılarak rehin alınan elektrik mühendisi Çınar'ın ise 2 ay boyunca her gün ölümü tattığını söylediği bildirildi. Zor günler geçirdiği belirtilen Tuğrul Çınar'ın, örgüt tarafından kötü muamele gördüğü öğrenilirken, Türk mühendis, kendini kurtarmak için mücadele eden Türk makamlarına teşekkür etti. Çınar'ın, rehin kaldığı süre boyunca en çok ailesini ve çocuklarına özlem duyduğu kaydedilirken, Irak'taki 14 ayrı Sünni grubu bünyesinde barındıran Mücahitler Şurası isimli komiteye bağlı olarak eylem yapan Usame Bin Zeyd Ordusu'nun, Irak'taki direnişle ilgisinin olmadığını, bu örgütün sadece para kazanmak için faaliyet gösteren bir şebeke olduğu ifade edildi.

Diğer yandan 23 Temmuz'da ülkenin güneyinde "Adalet Aslanları Tugayı" isimli Şii bir örgüt tarafından kaçırılan Türk inşaat işçisi Yıldırım Tek'in ise ölü olarak bulunduğu kaydedildi.

Diplomatik kaynaklar, çeşitli sebeplerden dolayı çok sayıda Türk'ün bulunduğu Irak'ta, şu ana kadar şoför, işçi ve mühendis sıfatıyla çalışan onlarca Türk vatandaşının, bu tip örgütler tarafından kaçırılarak öldürüldüğü ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title