Haberler

Bağdat: Irak'ta, Direnişçiler Okul ve Kamu Binalarına Baskı Uyguluyor

Irak'ta Direnişi Her Geçen Gün Artıran İsyancılar, Diyala'da Başta Okul ve Postane Olmak Üzere Kentteki Kamu Binalarını Zorla Kapattırıyor.

Irak'ta direnişi her geçen gün artıran isyancılar, Diyala'da başta okul ve postane olmak üzere kentteki kamu binalarını zorla kapattırıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, başkent Bağdat'ın 80 kilometre kuzeydoğusundaki Diyala eyaletinde bir grup silahlı isyancı, bölgedeki okul, postane ve kamu binalarının açılmasına karşı çıkıyor. Açık olan kamu binalarını ve görevlilerine baskı yapan isyancılar, kapatılmayan bölgeleri ölümle tehdit ediyor. Kent halkının, askeri güçlerin ve silahlı milislerin arasında yaşam mücadelesi verdiğini anlatan Kerim Ahmed Urabi adındaki Iraklı bir genç, "Okullar ve kamu binaları bu yüzden kapalı. Herkesin ölüm korkusu var. Halk buna tepki gösteriyor" dedi.

Diyala'da iddia edildiği şekilde güvenlik yetersizliği olmadığını kaydeden askeri sözcü Yarbay Ahmed El Mattan ise, isyancıların bu şekilde davranmasının kendi sonları olacağını söyledi.

Bölge halkının oldukça tedirgin olduğu ifade edilirken, güvenlik güçlerinin bazı bölgelerde tamamen yetersiz kaldığı kaydediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title