Haberler

Bağdat'ın Merkezinde Patlama

Irak'ın Başkenti Bağdat'ın Merkezinde Tsi 12.50 Sıralarında Meydana Gelen Patlamada Ölü Sayısının 18'e Yükseldiği Bildirildi. Patlamada Ayrıca 57 Kişinin Yaralandığı Belirtildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezinde TSİ 12.50 sıralarında meydana gelen patlamada ölü sayısının 18'e yükseldiği bildirildi. Patlamada ayrıca 57 kişinin yaralandığı belirtildi.

Polis, daha önce de birçok bombalı saldırının gerçekleştirildiği Tayaran Meydanı'ndaki olayın, bomba yüklü bir aracın infilak etmesiyle meydana geldiğini bildirdi.

Kaynaklar, Bağdat'taki devlet hastanesine kaldırılan yaralananlıların arasında durumu ağır olanların bulunduğunu kaydetti.

Bugünkü patlama, ABD'nin geçtiğimiz yıl başkentteki asker sayısını artırmasının ardından kısmen sakin günler geçiren Bağdat'ta son ayların en kanlı saldırısı oldu.

Bu arada son dört gün içindeki saldırı ve patlamalarda, 12 Amerikan askeri hayatını kaybetti. Böylece Irak'ta işgalin başladığı 2003 yılı Mart ayından bu yana hayatını kaybeden ABD'li asker sayısı 3 bin 987'ye yükselmiş oldu.

(AP-KB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title