Haberler

Bağdat: Hükümetten Çekilen Sadr Grubu, Yeni Yol Arayışında

Başbakan Nuri El Maliki'nin ABD Başkanı George W. Bush ile Amman'daki Görüşmesine Tepki Göstererek Dün Ulusal Birlik Hükümeti'nden Çekildiğini Açıklayan Sadr Hareketi'nin Yeni Bir Cephe Oluşturmaya Çalıştığı Kaydedildi.

Başbakan Nuri El Maliki'nin ABD Başkanı George W. Bush ile Amman'daki görüşmesine tepki göstererek dün Ulusal Birlik Hükümeti'nden çekildiğini açıklayan Sadr Hareketi'nin yeni bir cephe oluşturmaya çalıştığı kaydedildi.

Irak'ta ABD karşıtlığı ile bilinen Şii lider Mukteda El Sadr'ın parlamentodaki siyasi kanadı Sadr Hareketi, dün hükümetten ve kabineden çekildiğini açıklamasının ardından yeni arayışlara girdi. Şii başbakanı verdikleri destekle iktidara taşıyan grup, başbakanın dün Amman'da ABD Başkanı Bush ile görüşmesine tepki göstererek desteğini çekerken, Parti Grup Başkanı Felah Hasan Şenşel, bugün Bağdat'ta yaptığı açıklamayla, yeni dönemde farklı bir ulusal cephe kuracaklarının sinyalini verdi. Parti üyesi Salih El Akuli de, hükümet ve kabineden çekilmelerinin haklı gerekçeleri olduğunu vurgulayarak, partisinin kabineye tekrar dönmesi için Irak'taki çok uluslu güçlerin bir çekilme takvimi belirlemesi gerektiğini ifade etti. Aksi durumda yeni bir oluşumun kapısını açacaklarını ifade eden Akuli, siyasi sürece ışık tutacak cephenin Irak'ın geleceği açısından önemli bir aşama olduğunu kaydetti.

Sadr Hareketi Lideri Hasan Nassar El Rubai, dün yaptığı açıklamada, Sadr Hareketi'nin parlamentodan ve kabineden ayrıldığını açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title