Haberler

Bağdat Caddesi'nde Teröre Tepki Konvoyu

Maltepe'de toplanan bir grup genç, lüks araçlarıyla oluşturdukları konvoy ile Bağdat Caddesi'ne gelerek terör saldırılarını protesto etti.

Maltepe'de toplanan bir grup genç, lüks araçlarıyla oluşturdukları konvoy ile Bağdat Caddesi'ne gelerek terör saldırılarını protesto etti.

Ankara'daki bombalı saldırının ardından İstanbul'da sosyal medya aracılığıyla örgütlenen yaklaşık 70 kişi, teröre tepki göstermek için saat 21.30'da lüks marka otomobilleriyle Maltepe sahilde toplandı. Araçlarında Türk bayrakları bulunan grup, korna çalarak Bağdat Caddesi'ne hareket etti.

İSTİKLAL MARŞI OKUDULAR

Konvoy halinde Bağdat Caddesi Suadiye ışıklarda trafiği durduran gençler burada İstiklal Marşı okudu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atan grup daha sonra da Fenerbahçe'ye gitti.

"AMACIMIZ TERÖRÜ LANETLEMEK"

Grup adına açıklama yapan Arif Güner, "Ankara'daki malum saldırılar nedeniyle biz de İstanbul Anadolu Yakası'nın gençleri olarak böyle bir organizasyon yapma gereği duyduk. Amacımız taşkınlık yapmak değil, birlik ve beraberliğimizi herkese göstermek. Barış adına, terörü lanetlemek adına yaptığımız bir organizasyondur. Organizasyonu birkaç araç forumu birlikte yaptı. Her gruptan insan var burada. 1 gün önce genel bir çağrı yapıldı. Kimse duyarsız değil. Temennimiz barış. Barış için yollardayız" dedi.

Lüks araçlı kalabalık eylemini basın açıklamasının ardından sonlandırdı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Bağdat Politika Güncel Haberler

title