Haberler

Bağdat: Bağdat'taki Bombalı Saldırılar

Irak'ın Başkenti Bağdat'ta Akşam Saatlerinde Bir Pazar Yerinde, Üç Otomobille Gerçekleştirilen Bombalı Saldırılarda Ölü Sayısının 46'ya Yükseldiği Bildirildi. Şii Bölgesinde Meydana Gelen Patlamalarda Hastanelere Sevk Edilen Yaralı Sayısının Giderek Arttığı da İfade Edildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta akşam saatlerinde bir pazar yerinde, üç otomobille gerçekleştirilen bombalı saldırılarda ölü sayısının 46'ya yükseldiği bildirildi. Şii bölgesinde meydana gelen patlamalarda hastanelere sevk edilen yaralı sayısının giderek arttığı da ifade edildi.

Bağdat'ın Şii bölgelerinden Bab-ı Şerci (Doğu Kapı) bölgesindeki bir pazar yerinde belirli aralıklarla park edilmiş bomba yüklü araçların eş zamanlı olarak infilak etmesiyle meydana gelen patlamada ölü sayısı giderek artıyor. Hastane kaynaklarının aktardığı son rakamlara göre; ölü sayısının 46'ya yükselirken, yaralı sayısı ise 90'ı aştı. Öte yandan saldırıya hedef olan kişilerin ağırlıklı olarak bölgeye alışveriş için gelen Şiiler olduğu öğrenildi. Patlamaların etkisiyle bölgedeki çok sayıda sivil araç yanarak kullanılamaz hale gelirken, bazı işyerleri de tahrip oldu.

Şiddetli patlamalar, Irak'taki sivil savaşın her geçen gün tırmandığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title