Haberler

Bağdat: Bağdat'ta Onlarca Kişi Kaçırıldı

Bağdat'ta Gündüz Vakti Yaşanan Kaçırılma Olaylarına Bir Yenisi Daha Eklendi. Askeri Üniforma Giymiş Silahlı Kişiler Ticari Bir Bölgeden Onlarca Kişiyi Kaçırdı.

Bağdat'ta gündüz vakti yaşanan kaçırılma olaylarına bir yenisi daha eklendi. Askeri üniforma giymiş silahlı kişiler ticari bir bölgeden onlarca kişiyi kaçırdı.

Görgü şahitleri, plakasız 20 kamu aracının birden caddede durduğunu ve üniformalı çok sayıda silahlı kişinin arabalardan indiğini belirtti. Maskeli bir adamın kalabalığın içinden insanları seçerek bekleyen araçlara bindirdiği belirtiliyor. Olay yerindeki dükkanlardan birinde koruma görevlisi olan Sami Mirza, arabaya bindirilmeye çalışan bir kişinin Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Dava Partisi'nden olduğunu söylediğinde maskeli kişilerin, "Hoşgeldin, bizimle gel, seni arıyorduk" dediğini belirtti. Mirza, silahlı kişilerin dükkanlardan para çaldıklarını da ifade etti.

Sabah Abbu isimli bir restoran sahibi ise, oğlunu 5 dakikalığına bırakıp eve gittiğini belirterek "Geldiğimde yoktu. Hemen cep telefonundan aradım ama kapalıydı" diye konuştu.

Bir bankanın koruma görevini yürüten bir polis ise silahlı olmasına rağmen bir şey yapamadığını söyleyerek, "Askeri veya hükümet üniformaları içinde olan kişilerle nasıl savaşabilirim? Silahımda yalnızca 30 kurşunum var. Onların ise bir orduyla karşı karşıya gelcebilecek kadar yeterli silah ve cephanesi var" diye konuştu.

Görgü tanıklarından Muhammed El Motaie ise, "İnsanlara, resmi görevdeyiz, panik yapmayın dediler" diye konuştu.

Görgü tanıkları, silahlı kişilerin arabalar dolduğunda havaya ateş açıp karşıdan gelen araçların onlara yol vermesini sağlayarak bölgeyi terk ettiğini bildirdi.

Caddede bulunan insanlar, yetkilileri aradıklarını ancak yetkililerin bölgede gerçekleştirilen bu tür bir operasyondan haberleri olmadığını belirttiğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title