Haberler

Bağdat: Bağdat'ta Fransız Destekli Resim Sergisi

Savaşın hüküm sürdüğü Irak'ta hayata dair umutlarını kaybetmediklerini göstermek isteyen 3 Iraklı, Fransız Kültür Merkezi desteğiyle resim sergisi açtı.

Savaşın hüküm sürdüğü Irak'ta hayata dair umutlarını kaybetmediklerini göstermek isteyen 3 Iraklı, Fransız Kültür Merkezi desteğiyle resim sergisi açtı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Fransız Kültür Merkezi desteğiyle Veziriye Semti'nde açılan sergide, Iraklı ressamlar ülke kültürüne dair unsurları resimlerle ortaya koydu. Sergide 30'dan fazla eser görücüye çıkarken, Iraklı sanatseverler sergiye büyük ilgisi gösterdi. Fransa'nın Irak Büyükelçisi'nin güvenlik nedeniyle açılışına katılamadığı sergide resimlerini sergileyen Iraklı Hıristiyan ressam Hüsam Zakko, Mezopotamya'nın en önemli kültürlerinden olan Sümer kültürünü göstermeye çalıştıklarını belirtti. Zakko, "Fransız Kültür Merkezi'nin desteğiyle resim sergisini açtık. Serginin adı Mammarat (geçiş yolu). Ben, Sümerler dönemindeki hayatı ve kalıntıları resmettim. Sümerler güneşe tapıyordu. Gökyüzü her zaman mavi olduğu için o zamanki bütün ibadethaneler de mavi olurdu. Yaptığım resimlerin çoğu mavi. Sümerler, zamanında mavinin Allah'a yakın olduğuna inanıldığı için bu rengi çok kullandım. Bu sergiyi 3 kişi birlikte açtık. Yakında Sümer kültürüne dair kendi bireysel sergimi açacağım. Fransız Kültür Merkezi bize destek oluyor, ihtiyaçlarımızı gideriyor" dedi. Medarat Sanat Merkezi Müdürü Hasan Nassar da, Fransız Kültür Merkezi'nin her zaman sanata katkısı olduğunu belirtti. Sergilerle Irak ve Fransız dostluğunu geliştirdiklerini söyleyen Hasan Nassar, "Bu sergi, Fransız Kültür Merkezi yardımıyla gerçekleşti. Bu Fransız Kültür Merkezi'nin yardımıyla açılan ikinci sergi. Bu tür etkinliklerle, Irak ve Fransa dostluğunu geliştiriyoruz. Bugün güvenlik durumu iyi olmadığı için, Fransız büyükelçisi etkinliğe katılamadı" şeklinde konuştu. Sergiye katılan ressamlardan Raad Ferhan ise, "2 arkadaşımızla birlikte bu sergimizi açtık. Irak'a bir çıkış noktası bulmak için uğraşıyoruz. Resimlerimiz de bunu yansıtıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanan serginin 8 ila 18 Haziran arasında açık kalacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title