Haberler

Bağdat: Aralık, Geçen İki Sene İçinde Irak'taki ABD Askerlerinin En Kanlı Ayı Oldu

Aralık Ayı, Geçen İki Sene İçinde Irak'taki ABD Askerleri İçin En Kanlı Ay Oldu. Bu Ay Boyunca Yaşanan Çatışma ve Patlamalarda 107 ABD Askeri Hayatını Kaybetti.

Aralık ayı, geçen iki sene içinde Irak'taki ABD askerleri için en kanlı ay oldu. Bu ay boyunca yaşanan çatışma ve patlamalarda 107 ABD askeri hayatını kaybetti.

ABD ordusundan bugün yapılan açıklamada Bağdat'ta 6 ABD askerinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Perşembe günü 3 donanma askeri El Anbar bölgesinde gerçekleşen çatışma sonucu aldıkları yaralar nedeniyle ölmüştü. Dün ise yine aynı bölgede yaşanan bir çatışmada 1 ABD askeri hayatını kaybetmişti. Yine Cuma günü, Bağdat'ın kuzeyinde, el yapımı bir bombanın infilak etmesi sonucu 1 ABD askeri, Bağdat'ın güneybatısında meydana gelen bir patlamada ise 1 ABD askeri daha yaşamını yitirmişti.

Bu son ölümlerle beraber Mart 2003'te gerçekleşen Irak işgalinden bu yana hayatını kaybeden ABD ordu personelinin sayısı 2 bin 990'a yükseldi. Bu sayıyla birlikte Aralık ayı, bu sene boyunca ABD ordusunun yaşadığı en kanlı ay oldu. Ekim ayında yaşanan şiddet olaylarında 106 ABD askeri yaşamını yitirmişti.

ABD askerleri için yaşanan en kanlı ay ise 137 ölümle 2004 yılının Kasım ayı olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title