Haberler

Bağdat: ABD Ordusundan Ramadi ve Felluce'ye Operasyon Hazırlığı

Irak'taki ABD Ordusunun, Ülkenin Batısındaki Felluce ve Ramadi'ye Yönelik Kapsamlı Bir Askeri Operasyon Hazırlığında Olduğu Bildirildi.

Irak'taki ABD ordusunun, ülkenin batısındaki Felluce ve Ramadi'ye yönelik kapsamlı bir askeri operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Irak'ta son bir ay içinde yüze yakın askerini kaybeden ABD ordusu, başkent Bağdat'ın batısındaki El Anbar eyaletinin Ramadi ve Felluce şehirlerine geniş kapsamlı operasyon yapmayı planlıyor. "Sünni üçgen" olarak adlandırılan bölgenin iki büyük kanadını oluşturan Ramadi ve Felluce'de büyük kayıplar veren Amerikan ordusunun, hava destekli operasyonuna Irak askeri ile polisi de katılacak. Operasyonun asıl amacının, bu bölgede barındığı ileri sürülen terör örgütü El Kaide’ye yönelik olduğu kaydedilirken, harekat sırasında El Anbar'daki Sünni direnişi körükleyen isyancıların da hedef alınacağı bildirildi.

Askeri yetkililer, operasyonun günü ve zamanına ilişkin herhangi bir tarih belirtmezken, bölgenin şu sıralar kuşatma altına alındığı ve ardından da harekatın başlatılacağı ifade edildi.

Felluce ile Ramadi, direnişçilerle ABD askerlerinin yoğun olarak çatıştığı

bir kent olarak bilinirken, terör örgütü El Kaide için de önemli bir merkez olarak kullanılıyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title