Haberler

Bağcılardaki Iftar Sofrasında 5 Bin Kişi Buluştu

Bağcılardaki iftar sofrasında 5 bin kişi buluştuİSTANBUL (DHA)- BAĞCILAR Belediyesi, Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları ve zengin içerikli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Bağcılardaki iftar sofrasında 5 bin kişi buluştu

İSTANBUL (DHA)- BAĞCILAR Belediyesi, Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları ve zengin içerikli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Kirazlı Metrosu Etkinlik Alanı'nda kurulan ilk iftar programında yaklaşık 5 bin Bağcılarlı aynı sofrada buluştu.

'MİLLETİMİN YANINDA HUZURU BULDUM"

Sofra birliğinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:

'Aynı duyguyu paylaşan, farklı düşüncelere sahip insanların aynı sofrada buluşması çok güzel. Bağcılar'da büyümüş ve halkın içinden gelen biri olarak bir yerde bu bölgeye ağabeylik yapma durumuna geldim. Himayem altında olan insanlarla aynı sofrada oturmak çok anlamlı. Bağcılar'da ikametgah ediyorum. Burada öğrenim gördüm. Belediye Başkanı olduktan sonra kendimi farklı makamda görmedim. Ben huzuru milletimin yanında buldum.'

Teravih namazı sonrası, etkinlikte tarih, sağlık, edebiyat, ilahiyat gibi birçok alanda tanınmış isimler bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaştı.

Bu arada iftara katılan bazı vatandaşlar da duygularını paylaştı. Oruç tutmakta zorlanmadığını belirten 75 yaşındaki İbrahim Durmaz, 'Tüm gün evdeydim. Namazımı kıldım. Hava sıcak olsaydı zorlanırdım" dedi. İlk iftarını açan ev hanımı Hayriye Yılmaz da orucun ilk zamanları zorladığını, sahurda haşlanmış yumurta çorba, kahvaltı türü yediklerini söyledi. Ramazanın gelmesine çok sevinen serbest meslek garsonluktan emekli olan 63 yaşındaki Selçuk Demir "Açık havada herkesle iftar yapmak çok güzel" dedi.

Bağcılarlılar, Ramazan Ayı boyunca her gün 22 mahallenin birinde kurulacak Bereket Sofraları'nda komşuları ile birlikte iftar yapma ayrıcalığını yaşayacak.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lokman Çağırıcı İstanbul Bağcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title