Haberler

Bağcılar Gençlik Merkezi'nde 2018-2019 Eğitim Sezonu Açıldı

Gençlik Merkezi'nin eğitim dönem açılışını yapan Çağırıcı: "Bu gençliğe güveniyorum"

Bağcılar'da gençlere üniversiteye hazırlıktan psikolojik danışmanlığa, yabancı dilden tiyatroya kadar 42 ayrı atölyede kurs veren Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi 2018-2019 dönemi açılışı yapıldı. Yeni nesilden umutlu olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Türkiye yükselişe devam ettikçe üzerinize geleceklerdir. Birtakım zorluklar yaşanacaktır ama asla pes etmek yok. Ben bu gençliğe güveniyorum" dedi.

Bağcılar'da 15-28 yaş grubu gençlerin bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda geleceğe donanımlı ve emin adımlarla yürümeleri amacıyla eğitim hizmeti veren Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi yeni döneme "Merhaba" dedi. 2018-2019 eğitim dönemi açılışı nedeniyle düzenlenen törende kursiyerler ve öğretmenler bir araya geldi.

"Şu muhteşem görüntüden onur ve gurur duydum"

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bizim çok şanlı bir geçmişimiz var. Biz de aynı ümidi yeşerten bir nesiliz. Bugün Türkiye'deki bütün kavgaların nedeni Türkiye'nin ekonomik savaş mücadelesidir. Türkiye yükselişe devam ettikçe üzerinize geleceklerdir. Birtakım zorluklar yaşanacaktır ama asla pes etmek yok. Ben bu gençliğe güveniyorum. Donanımlı bir şekilde yetişmek zorundayız. Şu muhteşem görüntüden ben onur ve gurur duydum. Yeni dönemin hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum ve tüm gençlerimize başarılar diliyorum" dedi. Başkan Çağırıcı, Bağcılar Meydan'da Türkiye'de bir benzeri olmayan içinde her türlü imkanın bulunduğu 5 katlı kütüphaneyi yakında ilçeye kazandıracaklarının müjdesini verdi.

"Hayallerinizi gerçekleştirmek için mücadele edin"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise "Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi; bilimde, fende, teknolojide dünyayla rekabet edebilmesi siz gençlerin daha iyi ortamlarda yetişmesine bağlı. Bütün çaba bütün gayret bunun için. Bir şeyin başlangıcı hayal ve hedeflerle olur. Hayalleriniz hedefleriniz her zaman büyük olsun. Hayal kırıklıklarınız veya hedefinizde sapmalar olabilir. Bu sapmalar sizin azminizi hiçbir zaman kırmasın. Hayallerinizi gerçekleştirmek için mücadele edin" şeklinde konuştu.

"37 atölyede verilen kurslardan 6 bin 200 kişi yararlanacak"

Gençlik Merkezi'nde haftanın yedi günü saat 08.00 ile 21.00 arasında eğitim hizmeti veriliyor. Ders saatleri, gençlerin aldığı kurslara göre kimi zaman gündüz kimi zaman akşam olarak değişmektedir. Bu eğitim yuvasında lise mezunu gençlere üniversite sınavına (YKS) yönelik eğitim hizmeti, KOSGEB, diksiyon, yabancı dil kurslarının yanı sıra şan, robotik atölye, psikolojik danışmanlık, tiyatro, müzik, spor, fitness başta olmak üzere 37 atölyede kurs veriliyor. Bu sezon hazırlanan kurslardan 6 bin 200 genç yararlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Lokman Çağırıcı Bağcılar Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title