Haberler

Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi'nin 'Gezgin Kitap Projesi' kapsamında 60 bin kitap yola çıktı.

Bağcılar Belediyesi'nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Gezgin Kitap Projesi' kapsamında Bağcılar'da öğrencilerden toplanan kitaplar Anadolu'nun farklı illerindeki öğrencilere gönderilmek üzere yola çıkarıldı. 60 bin kitap, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyon'a ulaştırılacak.

Bağcılar Halk Sarayı'nda gerçekleştirilen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar'ın yıllardır eğitim konusunda birçok örnek projeye imza attığını belirterek, Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesi'nin işbirliği ile her yıl kitap kampanyalarının düzenlendiğini ifade etti. Çağrıcı, İstanbul'la Anadolu arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir gönül köprüsü oluşturmak istediklerini söyledi.

4 İL 7 İLÇEYE ULAŞTIRILACAK

Bağcılar'dan yola çıkan kitap yüklü kamyonun ilk durağı Bilecik olacak. Bilecik'ten daha sonra sırasıyla yoluna devam ederek, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'a uğrayarak kitapları, yeni sahiplerine ulaştırmak üzere belirlenen okullara teslim edecek.

GEZGİN KİTAP BİTLİS'E 18 BİN KİTAPLA BAŞLAMIŞTI

Üç yıl önce Bağcılarlı öğrenciler tarafından toplanan 18 bin kitabın Bitlis'e gönderilmesi ile başlayan 'Gezgin Kitap Projesi' geçtiğimiz yıl Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars ile bu illere bağlı 10 ilçe ile devam edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Eskişehir Kütahya Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title