Haberler

Bağcılar'da Japonya Etkisi

*bağcılar'da Bir İnşaatın Temel Çalışmaları Yüzünden Çevresindeki Bazı Binalarda Çatlaklar Oluştu, Sarsıntılar Meydana Geldi.

*Bağcılar'da bir inşaatın temel çalışmaları yüzünden çevresindeki bazı binalarda çatlaklar oluştu, sarsıntılar meydana geldi. Japonya'da Cuma günü meydana gelen depremden sonra, kendi evlerinin de sallanması apartman sakinlerinde paniğe neden oldu.

*Bağcılar?da, bir inşaatın temel çalışması 3 binada çökme tehlikesi yaşanmasına neden oldu. Zabıta ekiplerinin boşaltıp mühürlediği binalardan birisine çökme ihtimaline karşı vinçle destek verildi. Evlerini boşaltan vatandaşlar geceyi sokakta geçireceklerini söylediler.

Olay Bağcılar Yüzyıl Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi 72 Sokak üzerinde bir inşaatın temel çalışması sırasında sırasında 18, 20 ve 22 No'lu apartmanların temelinde kayma meydana geldi. Saat 18.00'da binalarda sallantı hisseden vatandaşlar büyük bir panik ile binaları boşaltarak sokağa çıktı. Daha önce de evlerinde sallantılar olduğunu belirten bina sakinleri, ?Akşam saatlerinde büyük bir gürültü duyduk. Evlerimizi boşaltarak dışarı çıktık. Belediye yetkilileri gelerek binalarımızı mühürledi. Biz geceyi sokakta geçireceğiz" dedi. Binada yaşayan bir öğrenci ise 15 gün sonra üniversite sınavına gireceğini belirterek "Ben şimdi nerede ders çalışarak sınava gireceğim" diyerek yetkililere sitem etti.

"JAPONYA'DA MEYDANA GELEN DEPREM VATANDAŞLARIMIZDA TEDİRGİNLİĞE NEDEN OLDU"

Vatandaşları sakinleştiren itfaiye ekipleri binalara girilmemesi için anons yaparak vatandaşları uyardı. Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Aydın, ?Gerekli önlemleri aldık. Binalar mühürlendi. Gerekli incelemeleri yapıyoruz. Müteahhitle konuşacağız. Japonya'da meydana gelen deprem vatandaşlarımızda tedirginliğe neden oldu. Onun için bir hassasiyet var" diye konuştu. İki binanın birleştiği noktalarda ayrılma ve çatlaklar olduğu görüldü. Geniş bir alanda süren inşaatın derin temel çalışmalarının bina zeminlerinde oynamalara neden olduğu anlaşıldı. Vatandaşın sokaktaki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title