Haberler

Bağcılar'da çocuklar, "Bilge Tarih"le zamanda yolculuk yapacak

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğretmenleri, hazırladıkları "Bilge Tarih" projesiyle çocukları sıkmadan tarihte çok az değinilen konuları eğlenceli bir şekilde öğretiyor.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğretmenleri, hazırladıkları "Bilge Tarih" projesiyle çocukları sıkmadan tarihte çok az değinilen konuları eğlenceli bir şekilde öğretiyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin vakitlerini en yararlı şekilde değerlendirmeleri amacıyla Bilgi Evleri bünyesindeki öğretmenler, yeni proje için bir araya geldi.

Her biri farklı branşta ders veren öğretmenler, tarihi sıkıcı olmaktan çıkartarak eğlenceli şekilde çocuklara anlatmaya karar verdi.

Bu amaçla tarihin az bilinen, pek dile getirilmeyen konularının öbür yüzünün işleneceği "Bilge Tarih" isimli Youtube kanalı oluşturuldu. Kanalda yayınlamak üzere İtalya'da bir Türk köyü olan Monea'nın hikayesinden Kanije Müdafası'na, Orhun Yazıtları'ndan Deliler'e kadar çok farklı 40 konu ele alındı.

Görev dağılımı yapan eğitmenlerden kimi kütüphanelerde günlerce araştırma yaptı kimi de eline kamerayı alıp bahsedilen mekanlarda çekim yaptı.

El ele verilerek yapılan çalışmalar sonucunda çekilen videolar, animasyon, müzik ve film kesitleriyle desteklenerek renkli sunumlar elde edildi. Şimdiye kadar yapımı tamamlanan 16 konu, bu hafta içinde "Bilge Tarih" kanalından gösterime başlayacak. Öğrenciler, film tadında izleyecekleri videolarla adeta tarihte yolculuğa çıkacak.

Yetkililer, ilerleyen süreçte çocukların istedikleri konular doğrultusunda da yayınların yapılacağını belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların bu projeyle tarihi konuları film tadında hazırlanan bir içerikle hiç sıkılmadan izleyebileceklerini, video bittiği zaman hem yararlı bilgiler edineceklerini hem de keyifli zaman geçirmiş olacaklarını ifade etti.

Çağırıcı, tüm çocuklara "Bilge Tarih"i takip etmeleri ve bu imkandan yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Bağcılar Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title