Haberler

Bağcılar'da 2 bina mühürlendi, birçok bina hasarlı

Güncelleme:

Bağcılar'da kolon ve kirişlerinde hasar bulunduğu için mühürlenen iki apartmanın bulunduğu sokaklardaki birçok binanın hasarlı olduğu görüldü.

Bağcılar Fatih Mahallesi 1757 Sokak'ta bulunan bitişik iki binanın sakinlerinin tahliye edilmesinin ardından sokaktaki bekleyiş sürüyor. Mühürlenen Yıldırım Apartmanı ve bitişiğindeki Akpınar Apartmanı, 1757 ve 1756 Sokaklara yayılan 256 dairenin bulunduğu Demircan Sitesi'ne ait. Binaların tamamı bitişik nizamda. Bu binaların neredeyse birçoğunun kolonlarında, kirişlerinde ve tavanlarında hasar bulunuyor. Dökülen betonun altında paslı ve çürümüş demirler ise rahatlıkla görülüyor. Binalarda yaşayanlar ise Yıldırım ve Akpınar Apartmanlarının boşaltılmasının ardından evlerine girmeye korkuyor.

ÇÜRÜK DEMİRLER ORTADA

Yıldırım Apartmanı'nın hemen karşısında da bulunan Hicret Apartmanı'nın kolonları ve tavanlarının da hasarlı olduğu görüldü. Apartmanın kolonlarındaki sıvaların döküldüğü ve altından çürümüş, paslanmış demirlerin ortaya çıktığı görülüyor. Bina girişindeki kolonların çatlaklarını gösteren Temaşe Yıldırım bu durumun evlerinin içinde de olduğunu söyledi. Yıldırım, Depremden sonra daha fazla oldu. 45 sene oldu bu binalar yapılalı. Korkmaz mıyım ben Bir deprem olsa? Her gün deprem gibi duvardan aşağıya taşlar dökülüyor. Ne yapacağız Nereye kaçacağız Kaçacak delik yok. Siz bizim yerimizde olun, emekli insanlar nereye gider diye konuştu.

1756 Sokak'taki Uğurcan Apartmanı'nda yaşayan Yıldız Tok ise evinin içindeki ve banyosunda hasarı göstererek, Bayadır ev bu halde. Banyoda çocukların başını yıkadım çıktım, tavan üzerimize yıkılmak üzereydi. Kapıdan çıktık tavan yıkıldı.. Korkmaz mıyız, can tehlikemiz var burada dedi.

'İLACIMI BİLE ALAMADIM

Cumartesi akşamı kolonlarında hasar bulunan Yıldırım ve Fatih apartmanları boşaltılarak mühürlenmişti. İki binada oturanların bekleyişi sürerken, binaların çevresinde de zabıta ekipleri bekliyor. Yıldırım apartmanında yaşayan İnci Arslan, komşusunda kaldığını belirterek, otele gidenin de bulunmadığını söyledi. Arslan, 'İlacımı bile alamadım, şimdi eczaneden ilacımı alabildimö dedi.

Yıldırım apartmanında yaşayan bir diğer kadın, 'Polisler haberdar etti, bizi aşağıya indirdiler. Şu anda kızımda kalıyorum. Otel olabilir denildi bize, fakat durumu çok kötü olan bir kişi vardı onu bile otele koyamamışlar şeklinde konuştu.

Apartmanda 3 çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan Mehmet Çayan, 'Belediye bizi apar topar attı dışarıya. Şu anda biz mağduruz, orada burada kalıyoruz şu adan, gidecek yerimiz yokö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mahallesi Bağcılar Akpınar Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title