Haberler

Bafra, Yıl Sonunda Kaliteli İçme Suyuna Kavuşacak

Samsun'un Bafra İlçesi Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafralıların Yıl Sonunda Sağlıklı ve Kaliteli İçme Suyuna Kavuşacağını Belirtti.

Samsun'un Bafra İlçesi Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafralıların yıl sonunda sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacağını belirtti.

İHA Samsun Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e, Çanakkale Şehitlerini Anma Yıldönümü'nde hazırladıkları, halk ile halkı yönetenlerin omuz omuza mücadelesi ve cumhuriyeti kurmasını anlatan tabloyu hediye eden Başkan Şükrü Neiş, "Çanakkale Şehitleri tablosu, milli birlik ve duygularla ülkemizin önünün açık olduğunu göstermektedir. Bu tabloyu, ülkemizin birlik ve bütünlüğü yönünde habercilik yapan ve devlet-millet kaynaşmasına büyük katkısı olan İHA'ya takdim etmeyi uygun bulduk" dedi.

Ziyaretinde, Bafra'daki çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Neiş, belediyeyi yatırım yapabilir hale getirdiklerine dikkat çekti. Bafra'nın 158 milyon YTL'lik borcuyla Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olduğunu hatırlatan Neiş, "Biz, hükümetimizin de destekleriyle bu borcu yapılandırdık ve 108 milyon YTL'ye indirdik. Bir yılda da 1.5 milyon YTL'lik kısmını ödedik. Her ay 200-250 bin YTL borç ödüyoruz. Bu borcun yapılandırılması demek, belediyenin yatırımlar noktasında önünün açılması demektir" diye konuştu.

Bafralıların en çok şikayet ettiği konunun içme suyu olduğuna değinen Neiş, geldikleri aşamada soruna neşteri vuracaklarını ifade etti. Neiş, "Borcun yapılandırılması sayesinde kaynak bulma derdimiz sonlandı. Artık rahat adımlar atıyoruz. İlk olarak da halkımızı sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşturacağız. Kaynağı İller Bankası'ndan alarak tahminen 4 milyon euroluk bir arıtma sistemini hayata geçireceğiz. Şu anda İller Bankası Genel Müdürlüğü'nün 'olur' raporunu bekliyoruz. Bu raporun ardından ihaleye çıkacağız. Sözkonusu Reverse Osmosis (ters ozmoz) prosesleri günümüzün en gelişmiş arıtma teknolojisidir ve başlandığında 6 ayda biten bir sistemdir. 2007 sonunda Bafralı sağlıklı ve nitelikli içme suyuna kavuşacak" şeklinde konuştu.

Mevcut sondajlardan alınacak suyun, "şişe suyu" kalitesinde olacağını vurgulayan Neiş, eğer belediyenin borçlarını yapılandırmamış olsalar bu yatırımı gerçekleştiremeyeceklerini dile getirdi. Neiş, Bafralılara verdikleri bütün sözlerin yerine getirilmesi için gayretli çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Neiş, göreve geldiklerinde söz verdikleri iki temel konunun içme suyu ve doğalgaz olduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi:

"Doğalgazda belli bir aşamaya gelindi. Kısa bir süre sonra Bafralı doğalgaz kullanmaya başlayacak. 3 alternatifli olarak ele aldığımız su konusunda da günümüzün en gelişmiş arıtma tesisini kuracağız. Suyla ilgili 3 alternatifle yola çıkmıştık. Bunlardan biri Esençay suyunun değerlendirilmesi, biri Samsun suyunun Bafra'ya getirilmesi, üçüncü alternatif ise ters ozmoz su arıtma tesisinin kurulmasıydı. Biz bu üçüncü alternatifi hayata geçireceğiz. Sonuç olarak, doğalgaz ve suyla ilgili verdiğimiz sözler bu dönemimizde hayat bulacak ve Bafralı rahatlayacak."

Neiş, az bir yağmur yağdığında ilçeyi sel sularının bastığını da hatırlatarak gelinen noktada Bafralıya sel dönemlerini unutturduklarını sözlerine ekledi.

(AG-SA)

16.04.2007 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title