Haberler

Bafra Ovası'nda Çeltik Hasadı Başladı

Samsun'un Bafra, Alaçam, 19 Mayıs ve Yakakent ilçelerinde çeltik ürününün hasadına başlandı.

Bafra ilçesine bağlı Altınay köyünde çeltik hasadını inceleyen Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, çeltik üretiminin önemli olduğunu belirterek, "5 bin 700 dekar alanda bir çeltik üretimi yapıldığını biliyoruz. Bizim çeltik üretimiz de olmazsa olmaz şunlardır; hangi alanda ve hangi toprakta olursa olsun, en iyi verimi elde edersek, toprak tahliline gereken toprağın çalışmasını yapıyoruz. Bu alanlarda çiftçi üretimini artırmak için de yoğun çalışıyoruz. Şu an çeltik üretimi için 3 adet çeltik kurutması

mevcut, çeltik komisyonu ekibi tarafından elde edilen üç adet çeltik kurutma makinesi ile çok yönlü çalışma devam ediyor. Elde ettiğimiz çeltiği en üst düzeyde bulmak için yoğun ilgi gösteriyoruz" dedi.

Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ise 2007 yılında Bafra'da ruhsatlı olarak 873 çeltik üreticisinin 45 bin 771 dekar alanda çeltik üretimi yaptığını ifade ederek, "Denetimlerimiz neticesinde 873 çiftçinin çeltik ekilişleri yerinde tespit edildi. 3 tane kurutma makinesinin üstünü örmek üzere Çeltik Komisyonu Başkanlığı'nca 33 bin 20 YTL'lik malzeme alarak, Tahıl Üreticiler Birliği'ne devredildi" diye konuştu.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Karadeniz Bölgesi'nde 4 ilde, 23 ilçeye bağlı 247 köyde toplam 10 bin ailenin çeltik üretimi yaptığını, sadece Bafra ilçesinde 30 köyde 45 bin dekar arazide çeltik üretimi yapıldığını kaydetti. Fener Köyü Muhtarı Kemal Nayır da çeltik üretiminin istenilen noktada olduğunu vurguladı.

(NA-SA-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title