Haberler

Bafra Karpuzu Türkiye'yi Besliyor

Küresel Isınmadan Dolayı Güney Bölgelerinde Yetişen Karpuzun Erken Bittiği ve Bafra Ovası Karpuzunun Yurt İçi ve Yurt Dışına Pazarlandığı Belirtildi.

Küresel ısınmadan dolayı güney bölgelerinde yetişen karpuzun erken bittiği ve Bafra Ovası karpuzunun yurt içi ve yurt dışına pazarlandığı belirtildi.

Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali Müdürü Davut Usta, Bafra karpuzunun Türkiye çapında tartışılmaz bir ürün olduğunu söyledi. Davut Usta, Bafra karpuzunun ilçe ile özdeşleştiğini, 25 köyde 13 bin dekar alanda 900 kişinin karpuz ürettiğini belirtti. Usta, "Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nden üreticilerimiz 1 ay içerisinde 64 bin ton karpuz ihale edildi. Küresel ısınmadan dolayı güney bölgemizdeki karpuzlar erken bitti. Bafra Ovası karpuzu yurt dışına ve yurt içine pazarlanıyor" dedi.

Bazı Avrupa ilkelerinin yanı sıra, başta Ankara, İstanbul ve çevre illere yoğun bir şekilde karpuz gönderildiğini belirten Usta, "Bafra ilçesinde yetiştirilen çekirdeksiz karpuz yoğun ilgi görüyor. İlçede 1 dekar arazide 3-4 ton arasında rahatlıkla ürün alınabiliyor. Karpuzun kilosu ise 25-40 YKr arasında satılıyor" diye konuştu.

(NA-SA-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title