Haberler

Bafra'da Yaşlılar Haftası Kutlamaları

Samsun'un Bafra İlçesinde, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Nedeniyle Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda Bulunan Atatürk Anıtı Önünde Tören Düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın Ardından Bafra 75. Yıl Huzurevi'nin Çelengi Yaşlılar Tarafından Atatürk Anıtı'na Sunuldu.

Samsun'un Bafra ilçesinde, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bafra 75. Yıl Huzurevi'nin çelengi yaşlılar tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Burada haftanın önemi ile ilgili konuşma yapan Bafra 75. Yıl Huzurevi sakinlerinden Duran Ülgen, "Bütün insanlar için değişik manalar ifade eden yaşlılık özel bir dönemdir. Yaşlılık dönemi toplumla bütünleşme ile birlikte geçmişi ile barışık, yaşama bağlı kalkınması gereken bir dönemdir. Biz yaşlılar toplumda tüketen, kenara itilmiş, bakıma muhtaç bireyler olmak yerine, katkıda bulunan ve üreten bireyler olmak istiyoruz" dedi.

Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, Koruma Derneği Başkanı Şengün Gürses ve huzurevi sakinleri, Yaşlılar Haftası nedeniyle Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş'i makamında ziyaret ederek sohbet etti.

Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin ise ziyaretlerde, "Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu yaşlılar oluşturuyor. Yıllar geçtikçe bu rakamın daha da artacağını göz önünde bulundurduğumuzda, hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu.

(NA-SA) 19.03.2008 14:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title