Haberler

Bafra'da Geleneksel Kavun-karpuz Yarışması

Samsun'un Bafra İlçesinde, Bafra Belediyesi Tarafından Düzenlenen, İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından Desteklenen '11. Kavun-karpuz Yarışması' Büyük İlgi Gördü.

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen, İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen '11. Kavun-Karpuz Yarışması' büyük ilgi gördü.

Alparslan Türkeş Parkı yanında bulunan fuar alanında gerçekleştirilen kavun karpuz yarışmasına 17 kavun, 26 karpuz ve 6 tohumsuz karpuz üreticisi katıldı. 5 kişilik jürinin yaptığı değerlendirmede kavun ve karpuzların kabuk kalınlığı, meyve eti, rengi, büyüklüğü, tadı ve şekline bakıldı. Karpuz yarışmasında birinciliği 94.3 puanla Şener Turkay kazanırken, ikinciliği 90.2 puanla Çetin Alaca, üçüncülüğü ise Recai Tekeş 89.1 puanla elde etti. Kavun yarışmasında ise 91.8 puanla Şaban İmeç birinci, 91.7

puanla Çetin Alaca ikinci, Refika Çaylıoğlu 91.3 puanla üçüncü oldu. Tohumsuz Karpuz yarışmasında ise birinciliği 91.8 puanla Hamza Güven, ikinciliği 89.4 puanla Habil Güven, üçüncülüğü 86.5 puanla Arif Tunç kazandı.

Dereceye giren üreticilere AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Garnizon komutanı Binbaşı Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belediye Başkanı Ahmet Akbaş ve İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci tarafından kupa ve çeyrek altın verildi.

(NA-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title