Haberler

Bafra'da Gaziler Günü Kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle tören düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle tören düzenlendi.

Törene Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, dernek başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bafra Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Türkiye Muharip

Derneği Bafra Temsilcisi, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Türkiye harp Malulleri Şehit Dul ve Yakınları Derneği ve Bafra Şehit Aileleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilcisi Rami Şahin tarafından yapıldı. Şahin, "19 Eylül, 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'te Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm malul gazilerin şeref günüdür" dedi.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel "Bayrak" isimli şiiri okumasının ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, "19 Eylül Gaziler Günü aynı zamanda TBMM tarafından Mustafa Kemal Paşa'ya mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin 91. yıl dönümüdür. Devletimiz ve milletimiz verilen mücadeleler sayesinde, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermemiş ve sonsuza kadar da var olma iradesini göstermektedir. Aziz Milletimiz, devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakarlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış ve bundan sonra da unutmayacaktır. Bugün olduğu gibi bundan sonra da her türlü imkanlarımızla gazilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, bu anlamlı günde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Kutlama töreni protokolün Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaretiyle son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Şahin Samsun Eylül Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title