Haberler

Bae Müze İsmi İçin Milyonlarca Dolar Döktü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapımı tamamlanan aynı zamanda Paris'te de bulunan Louvre Müzesi'nin açılışını yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapımı tamamlanan aynı zamanda Paris'te de bulunan Louvre Müzesi'nin açılışını yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri Fransa'ya isim hakkı için 30 yıl boyunca Louvre Paris'e 525 milyon dolar ödeme yapacak.

Paris'teki müzeden daha fazla esere ev sahipliği yapacak olan Abu Dabi'deki Louvre Müzesi bugün açıldı. Yapımı 2007'de başlayan müzenin açılışını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptı. Beş yıl gecikmeyle açılan müzede konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Güzelliğin Tapınağı" ifadesini kullandı. Müzenin gericiliğe karşı mücadele sembol olduğuna değinen Macron "Bizim için kültürü, eğitimi ve güzelliği desteklemekten daha acil bir şey yok" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, konuşmasını dinleyen Arap liderlere destek mesajı vererek Abu Dabi'nin Avrupa'ya yönelen ve Afrika, Asya kıtalarına da hitap eden kesişme noktası olduğunu söyledi.

"İSİM HAKKI İÇİN 525 MİLYON DOLAR ÖDENECEK"

Fransa ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşmaya göre Abu Dabi'deki müze "Louvre" ismini kullanmak için 30 yıl boyunca Louvre Paris'e 525 milyon dolar ödeme yapacak. Ayrıca Fransa'dan gelecek olan ödünç eserlerin güvenliği için de ek olarak 750 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirilecek.

Öte yandan, müzede Leonardo Davinci, Monet, Van Gogh gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinin sergileneceği öğrenildi.

(Özlem Kaplan /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emmanuel Macron Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title